MSI RX480 renkli ekran ve reset sorunu

Arkadaşlar ekran kartımı oyunlarda normal ayarların biraz üstünde çalıştırınca 5-10 dakika sonra renkli ekran geliyor(kırmızı, gri) ve bazen beraberinde de gıcık bir ses mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. Çok zorlamak da istemiyorum ekran kartına zarar verebilir diye. FPS düşmesi gerekirken güçlü bir ekran kartının böyle yapmamasını düşünüyorum. Tüm Sıcaklık değerlerim normal. Güncellemeler de yapıldı. Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten o ekran kartı tüm oyunları en yüksek ayarda 1080p'de oynatır. Sorun görüntü kablonda olabilir. Ben de kendi monitörüm için DP kablo almıştım benzer sorunlar vardı. Bulabilirsen kaliteli bir kablo bulup dene. Eğer sorun çözülmüyorsa farklı portlardan görüntü almayı dene. Olmazsa ekran kartını garantiye gönderip kontrol ettirebilirsin(ya da varnadan aldıysan gidip orda deneyebilirsin.)

Ceza aldığım için yazamadım kusura bakmayın . Kasamı alıp vatan bilgisayara gittim. Bios'u evde bir programdan yüklememe rağmen biosun güncel olmadığını gördük. Araştırmalarımda biosun güncel olup olmamasının önemli olduğunu biliyordum ve benchmark programını indirdi ve testi yaptı görevli arkadaş. 3 dakika falan sürdü. Ultrayı hatta 4k'yı açarak ekran kartını zorladı. Ekran kartı kendini kapatmadı ve sonuçlar çok güzeldi renkli ekran da çıkmadı. Ardından sağolsunlar izin verdiler. Orada evde oynadığım oyunlardan test yaptım. 15 dakika oyunca oynadım ve hiçbir sorun çıkmadı. Biosdan dolayıymış o zaman dedik ve sevindik. Eve geldik ama oyunlar bazen 5 bazen 15 bazen 20 dakika sonra renkli ekran sorunu verdi yine. Orda çalıştırdığımız benchmark testini evde yapalım dedik. Orada 3 dakika süren şey burda 5-6 dakika oluyor. Test kendini tekrar başa alıyor. Bir türlü sonlandırmıyor. İnternetten baktım. Herkesin aynı yerde başlayıp biten testi bizde tekrar başa alıyor ve sonunda yine aynı renkli ekran oluyor. Ekran kartı sorunu olsa orada da hata verirdi kartı zorladı sonuçta. Yani kasa da aynı kasa. Orada olup burada olmamasının nedeni ne olabilir. Sinir stres yaptım. Yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ama monitörün kablolarında bir sorun yok ki. Elektrikten şüphelendik 6'lı prize takılıydı. Başka prize tek taktık yine olmadı. Monitör derken neyi kastettin. İnternetten almıştım asus. Ölü piksel falan da çıkmadı. Sorun monitördedir diye hiç düşünmemiştim ben.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı