Kullandığım ekran kartı çok fazla ısınıyor. 90'ı görüp sistemin kendini kapattığını biliyorum, kasamda 4 adet fan var, hava sirkülasyonunun iyi olduğunu düşünüyorum. Voltaj ayarı mı yapmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum. Overclock konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim.
@Tolkan Kartı yeni mi aldın, yoksa 2. el mi? 2. el ise termal macun değişimi yap. Eğer sıfır aldıysan iade edip Nitro+ veya Pulse modellerinden almaya bak. Eğer iade edemiyorsan voltaj düşürüp fan hızlarını arttırabilirsin.
Kullandığım ekran kartı çok fazla ısınıyor. 90'ı görüp sistemin kendini kapattığını biliyorum, kasamda 4 adet fan var, hava sirkülasyonunun iyi olduğunu düşünüyorum. Voltaj ayarı mı yapmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum. Overclock konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim.
@Tolkan Kartı yeni mi aldın, yoksa 2. el mi? 2. el ise termal macun değişimi yap. Eğer sıfır aldıysan iade edip Nitro+ veya Pulse modellerinden almaya bak. Eğer iade edemiyorsan voltaj düşürüp fan hızlarını arttırabilirsin.
Kasa modeliniz nedir? Çünkü aynı ekran kartını bende kullanıyorum genellikle 65-70 derece arasında çalışıyor ve herhangi bir işlemde yapmadım tüm ayarları default'ta.
@FalconPolat Günden güne değişiyordu tabii. Arka arkaya 5-6 tane de görebilmek mümkündü. Neyse ki undervolt hayat kurtardı. Zararına satıp aynı performansı almak yerine undervolt kesinlikle daha mantıklı bir seçim.
Bir kart UV yapmasan bile ısınmamalı, ısınıyorsa ayıplı maldır (kasa, soğutma etkenleri hariç). Koşulsuz iade mümkünse durulmamalı ama aradan aylar geçtiyse mecbur voltaj kısılmalı.