Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

Açıkçası ben de bundan şüphelenmiyorum değil. Tamam gerçi zaten ben kendim ram değişikliği yapacağım. SSD belki çok ihtiyacım olursa ama diğer parçaları zaten değiştiremezler sanırım?

Ayrıca Amazonda da satıyorlar. 1000lira daha pahalı ve evet aynı satıcı. Ancak arada Amazon olması daha güvenilir olduğundan ve oradan da sürekli alışveriş yaptığımdan bir ihtimal olası durumda çözüm daha rahat olabilir diye düşünüyorum.
Notebook iadesini trendyol yapmadı. Ölü pikselli cihazı kakaladılar bana. Keşke trendyol genel idaresi binası önüne gidip cihazı yaksaydım.

Bu şekilde edge'de 3 sekme açıp takıldığınızda sıcaklık kaç dereceye çıkacak, fan açacak mı, pil ne kadar gidecek? Bir test yapabilir misiniz rica etsem?

Güç tasarruf modu açık, harici ekran kartı kapalı, ekran 60hz şeklinde yaparsanız çok sevinirim.
Akşama bakıp yazacağım size.

Bu arada satın alan arkadaşlar GPNTeknoloji üzerinden mi satın aldınız?@kara1duman @hederahelix
Güvenli olduğunu söyleyen de var ancak sorun yaşadığını iddaa eden kişiler de var. Bir yorumda da olması gerekenden ucuza sattıkları için satmadan önce ucuz muadillerle parça değişimi yapıldığı iddaası var. Kimseyi karalamak istemiyorum tabii ki, sadece gördüğüm yorumlardı bunlar ama düşüncenizi merak ettim açıkçası. Gerçekten niye ucuz olduğu konusunu ben de anlayamadım.
Hepsiburada üzerinden gpn teknoloji mağazasından aldım. Güvenilir ve msi distribütörü bir firma. Sanmıyorum dediğiniz gibi çakallıklar peşinde olsunlar. Ucuza sattıkları için insanlar şüpheleniyor haklısınız ama bu model zaten yurtdışında da zaman zaman bu fiyatlara düşen bir model. Ne güzel bir kampanya yapmışlar uygun satıyorlar. Değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Bilgisayar kesinlikle sıfırdı. En ufak bir kullanım izi yoktu. Bu işlerle yaklaşık 20 senedir içli dışlıyım. En ufak bir şüphem olmadı şu ana kadar cihaz ile ilgili.

Hepsiburada üzerinden gpn teknoloji mağazasından aldım. Güvenilir ve msi distribütörü bir firma. Sanmıyorum dediğiniz gibi çakallıklar peşinde olsunlar. Ucuza sattıkları için insanlar şüpheleniyor haklısınız ama bu model zaten yurtdışında da zaman zaman bu fiyatlara düşen bir model. Ne güzel bir kampanya yapmışlar uygun satıyorlar. Değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Bilgisayar kesinlikle sıfırdı. En ufak bir kullanım izi yoktu. Bu işlerle yaklaşık 20 senedir içli dışlıyım. En ufak bir şüphem olmadı şu ana kadar cihaz ile ilgili.
Teşekkür ederim, dediğim gibi amacım kimseye karalama yapmak değil ama araştırma yapınca insan ister istemez olumsuz yorumlara da denk geliyor ve bilgi çöplüğünde aklı karışabiliyor. Gerçi gün sonunda teknoloji biraz şans işi. Direkt Amazondan aldığım işlemci ve anakart aynı anda bozuk çıkmıştı, olabiliyor ama en azından sorgusuz değişim yapmışlardı. Satın alım sonrasında olası sorunda iletişim ve uzlaşma konusunda sorun yaşanmadığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum ben de zaten.

Teşekkür ederim, dediğim gibi amacım kimseye karalama yapmak değil ama araştırma yapınca insan ister istemez olumsuz yorumlara da denk geliyor ve bilgi çöplüğünde aklı karışabiliyor. Gerçi gün sonunda teknoloji biraz şans işi. Direkt Amazondan aldığım işlemci ve anakart aynı anda bozuk çıkmıştı, olabiliyor ama en azından sorgusuz değişim yapmışlardı. Satın alım sonrasında olası sorunda iletişim ve uzlaşma konusunda sorun yaşanmadığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum ben de zaten.
Şüphe duymanız çok normal. Türkiye'de satıcılar kendini çok zeki sanıp tüketicinin güvenini suistimal ediyorlar. Bazı satıcılar, Psu ile gelen kasaların üzerindeki etiketi değiştirerek 400wat psu'nun üzerine 750w 80+ bronze etiketi çekiyorlarmış. Donanımarşivi bununla ilgili video yaptı. Dikkat etmekte ve şüphe duymakta fayda var.

Akşama bakıp yazacağım size.

Hepsiburada üzerinden GPN Teknoloji mağazasından aldım. Güvenilir ve MSI distribütörü bir firma. Sanmıyorum dediğiniz gibi çakallıklar peşinde olsunlar. Ucuza sattıkları için insanlar şüpheleniyor haklısınız ama bu model zaten yurt dışında da zaman zaman bu fiyatlara düşen bir model. Ne güzel bir kampanya yapmışlar uygun satıyorlar. Değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Hocam 2 sene önce GPN satıcısı olarak Amazon'dan MSI monitör aldım 3 tane ölü piksel olmasına rağmen değişim ya da iade almadı Amazon sağ olsun halletti geri ödeme yaptı. Yani ben büyük konuşmayayım ama bir daha GPN'den bir şey almam.

Hocam 2 sene önce GPN satıcısı olarak Amazon'dan MSI monitör aldım 3 tane ölü piksel olmasına rağmen değişim ya da iade almadı Amazon sağ olsun halletti geri ödeme yaptı. Yani ben büyük konuşmayayım ama bir daha GPN'den bir şey almam.
Hocam ölü piksel durumunun satıcı ile alakası yok aslında. Ama iade almak zorunda. Malının arkasında durmak yerine bozuk malı sana kakalamaya çalışması ........lık

Tüm ürünler fabrikada kontrol ediliyor ve kutulanıyor. Ama bu tip kusurlu cihazları Mısır, Irak, Türkiye, Yunanistan gibi hukuk sistemi zayıf ülkelere piyasaya sürüyorlar. Çünkü Avrupalı anında dava açıp markayı süründürür. Türkiye'de tüketici mahkemesi sadece iade kararı veriyor. Sağam bir ceza verseler markaya bir daha yapamaz bunu. Zaten sen bilgisayarı al, satıcı iadeyi almasın, mahkemeye ver, sonuçlanması bir yıl rahat sürer. Sen kazan ve iade al, enflasyon sonucu kazandığın iade paranla artık kendine G.O.R.A notebook alabilirsin :)

Bizim ülkemizde hukuk tüketiciyi değil de elin tayvanlı, çinli satıcısını korduğu müddetçe bunu yaşayacağız. Çok şükür elin amerikalı amazonu arkamızda duruyor bari.

Hocam ölü piksel durumunun satıcı ile alakası yok aslında. Ama iade almak zorunda. Malının arkasında durmak yerine bozuk malı sana kakalamaya çalışması...lık

Tüm ürünler fabrikada kontrol ediliyor ve kutulanıyor. Ama bu tip kusurlu cihazları mısır, Irak, Türkiye, Yunanistan gibi hukuk sistemi zayıf ülkelere piyasaya sürüyorlar. Çünkü Avrupa'lı anında dava açıp markayı süründürür. Türkiye'de tüketici mahkemesi sadece iade kararı veriyor. Sağam bir ceza verseler markaya bir daha yapamaz bunu. Zaten sen bilgisayarı al, satıcı iadeyi almasın, mahkemeye ver, sonuçlanması bir yıl rahat sürer. Sen kazan ve iade al, enflasyon sonucu kazandığın iade paranla artık kendine g. O. R. A notebook alabilirsin :)

Bizim ülkemizde hukuk tüketiciyi değil de elin Tayvan'lı, Çinli satıcısını korduğu müddetçe bunu yaşayacağız. Çok şükür elin Amerikalı Amazon'u arkamızda duruyor bari.

Haklı olabilirsin ama tavırları çok kötü ilk başta konuştuğumuzda dedi ki 3 veya 3 ten fazla olursa değişim olur. Tamam dedim ama onlar servise göndermiş serviste değişime gerek yok(bu arada pikseller kenarda falan değil tam ortada göze batıyor yani) demiş ben onlara servise gönderin demedim değişim ya da iade dedim ama kafalarına göre davranıyorlar sonra aradığımda ise telefonları açamamamya başladılar. Yönetmeliği söyledim 14 gün içerisinde aldığım her ne sebebten iade etme hakkım oludğunu mağazadan kontrol edilerek almadığım için bir tane bile ölü piksel olsa paramı geri vermelisiniz diye ama umursamadılar Amazon'daki müşteri hizmetlerindeki hanım sağ oldun bayağı yardımcı oldu geçte olsa paramı aldım.

Haklı olabilirsin ama tavırları çok kötü ilk başta konuştuğumuzda dedi ki 3 veya 3 ten fazla olursa değişim olur. Tamam dedim ama onlar servise göndermiş serviste değişime gerek yok(bu arada pikseller kenarda falan değil tam ortada göze batıyor yani) demiş ben onlara servise gönderin demedim değişim ya da iade dedim ama kafalarına göre davranıyorlar sonra aradığımda ise telefonları açamamamya başladılar. Yönetmeliği söyledim 14 gün içerisinde aldığım her ne sebebten iade etme hakkım oludğunu mağazadan kontrol edilerek almadığım için bir tane bile ölü piksel olsa paramı geri vermelisiniz diye ama umursamadılar Amazon'daki müşteri hizmetlerindeki hanım sağ oldun bayağı yardımcı oldu geçte olsa paramı aldım.
Amazondan almasaydın nanay, ucuz yırtmışsın.

Aslında kasada bariz bir ısı yok. Hybrid grafik modunda, ağır yapılan bir iş yok. Arka planda bir çalışma yok. Pil modu dengeli. Msi centerdan kontrol ettim cpu sıcaklığı 55 derece şu an boşta. Fan dakikada bir 10-15 sn çalışıp kapatıyor kendini. Bariz bir sessizlik ortamı yok maalesef macbookdaki gibi.

Bu arada bilgisayarı alanlar ve yeni alacaklar için bir bilgi paylaşayım.

Eğer windows açılışından yaklaşık 2-3 dk sonra net framework hatası alıyorsanız bu msi center'ın son sürümünden kaynaklı (2.0.48). Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde msi clean master programı ile yüklü olan msi center programını kaldırın ve internette aratarak daha eski bir msi center sürümünü indirin. ben şu an 2.0.47 kurdum. Hiç bir şekilde net framework hatası almıyorum. 2.0.47 kurulumundan sonra otomatik güncellemeleri kapatın ki 48 nolu sürüme

Aslında kasada bariz bir ısı yok. Hybrid grafik modunda, ağır yapılan bir iş yok. Arka planda bir çalışma yok. Pil modu dengeli. Msi centerdan kontrol ettim cpu sıcaklığı 55 derece şu an boşta. Fan dakikada bir 10-15 sn çalışıp kapatıyor kendini. Bariz bir sessizlik ortamı yok maalesef macbookdaki gibi.

Bu arada bilgisayarı alanlar ve yeni alacaklar için bir bilgi paylaşayım.

Eğer windows açılışından yaklaşık 2-3 dk sonra net framework hatası alıyorsanız bu msi center'ın son sürümünden kaynaklı (2.0.48). Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde msi clean master programı ile yüklü olan msi center programını kaldırın ve internette aratarak daha eski bir msi center sürümünü indirin. ben şu an 2.0.47 kurdum. Hiç bir şekilde net framework hatası almıyorum. 2.0.47 kurulumundan sonra otomatik güncellemeleri kapatın ki 48 nolu sürüme güncellemesin kendini.
Sorununuz çözüldü mü?

Son düzenleme:
Amazondan almasaydın nanay, ucuz yırtmışsın.

Sorununuz çözüldü mü?
Fan açma durumundan bahsediyorsanız pil modunda daha seyrek olmak üzere 3-4 dk da bir kısa süreli açıp kapatıyor. Prize takılı ise daha sık olmakla birlike ara ara fan devreye giriyor hafif işlerde bile. klasik bir windows pc gibi düşünebiliriz. Bir sorun değil ama paylaşmak istedim.

Fan açma durumundan bahsediyorsanız pil modunda daha seyrek olmak üzere 3-4 dk da bir kısa süreli açıp kapatıyor. Prize takılı ise daha sık olmakla birlike ara ara fan devreye giriyor hafif işlerde bile. klasik bir windows pc gibi düşünebiliriz. Bir sorun değil ama paylaşmak istedim.
Hocam ben vazgeçiyorum maalesef. Oled ekranı beni çok cezbetmişti aslında. Macbook Air alacağım sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu metodu denerseniz sorununuz çözülebilir aslında. Denemekte fayda var.

Yeni konular

Geri
Yukarı