Zephyrus G15 kullanıyorum, 3saat gidiyor. GPU kapalı, güç tasarrufu, klavye ışığı kapalı, ekran parlaklığı dipte 60Hz, arkada hiçbir şey çalışmıyor, sadece YouTube ile 3-4 saat gidiyor. Daha küçük billi G14 o kadar süre dayanmaz. ASUS yurt dışındaki YouTuber'lara iyi para yediriyor.
Ryzen9 6900Hz işlemcili Zephyrus'um vardı, soba gibiydi boşta 65 derece fanlı çalışıyordu. Vatan da Victus'ları inceledim, Ryzen olanlar daha sıcak çalışıyordu.
Hocam Mac'i bırakıp Windows'a geçerseniz son düşüneceğiniz şey ekram boyutu olur. Adaptör olmadan CS bile oynayamazsın, cihaz 5 sekme açınca fan açacak, pil süren maksimum 4 saat olacak vs. Windows alacaksan derdinden anlaman gerekiyor, nazlıdır, İtalyan arabası gibi.
Merhaba, öncelikle yeni cihazınız hayırlı olsun.
Ben yaklaşık 1 yıl kadar Zephyrus G15 R9+3060 modelini kullandım. Ondan önce 2 yıl da M1 MacBook Pro kullandım.
Cihazı sürekli resmi ortamlara taşıdığım için, küçük, hafif, tasarımı sadece modellere öncelik verdim. Arada bir oyun oynamak için hata yapıp Zephyrus modeline geçtim. Cihaz kutusundan ölü pikselle çıktı, ASUS umursamadı, sürekli ısınma sorunu yaşadım. Tüm sürücüleri ve Windows'un kendi sürücülerini güncellememe, hatta formatlamama rağmen ciddi şekilde ısınıyordu, anlık takılıyordu. Arka plandaki her şeyi kapatıp, harici GPU'yu devre dışı, güç tasarruf modu açık, ekran kısık, klavye ışığı kapalı halde pil sürem 3 saati geçmiyordu. Düz Windows anasayfasına bakarken bile cihaz 63 derecede çalışıyordu. Kısacası ne yaptıysam ısınma sorununun önüne geçemedim. Zephyrus düşünen arkadaşlara açıklayıcı olmuştur umarım. Gamer bir arkadaşa sattım cihazı.
Sizin satın aldığınız cihazın OLED ekranı, Vapor chamber teknolojisi vs ilgimi çekti. Pil süresinin zayıf olduğunu yabancı editörlerde yazmış zaten. Size tek sorum şu olacak: Bu cihazı pildeyken, harici GPU'yu kapatıp, sadece 2-3 sekme açık kullandığınızda fan açıyor mu? Gündelik kullanımda ısınma sorunu yaşadınız mı? Önerir misiniz?