24 bin TL, 140W'a kadar GPU var, 2.2 KG. Gördüğün gibi 30 bin üstü değil, 3-4 KG değil, belirttiğin fatura detayı da abartılı. Attığım ürünün tek eksi tarafı 8 GB RAM, bahsi geçen cihaz da 8 GB, dolayısıyla kıyas kabul eder.
Daha ince, hafif cihaz sordun gösterdim. Buradaki mesele para değil. Ürünün fiyatını belirleyen çok unsur var. İnce ve hafif olmayan bir cihazda ekran kartının 45W kadar zayıf bırakılması. Cihaz ince diyorsun değil, performansına göre ucuz da değil.
Ayıca ben alana değil cihazı 45W olarak piyasaya sürene lafımı söylüyorum. Forumda bir konu olarak açıldıysa ben önerimi yaparım, gerisi kişinin kararına kalmış. Isı değerlerine bile bakınca daha fazla W mümkün görünüyor. Bu ürünün övülecek tek tarafı yok. Üst seviye MSI cihazları, tercih edilecek kalitede sahiden. Giriş seviyesinde sunduğu, ödeneni karşılamıyor. Bütçe sınırlıysa farklı markalara yönelmek lazım. Acer, Asus, HP gibi markalarda daha F/P cihazlar var. Fiyat etiketi en düşük olan performans kıyasında en ucuzu olmuyor mesele bu.