Elektronik MSI THIN GF63 12VE-082XTR 21.968,43 TL!

Arkadaşlar boşa tartışmayın 22.000TL iken tercih edilecek bir modeldi. 8 GB RAM ile biraz daha iyi olabilir ama giriş seviyesi bir cihaz adı üstünde çok bir şey beklemeyeceksin.

@Aykatr hocam cihazın panel kodunu paylaşma şansın var mı? Detaylı incelemek istiyorum.
user login

Cihazda bu panel kullanılıyor yanlış bilmiyorsam

Önceki serileri şimdi ki seri ile bir tutuyorsun? 20 serisinden beri mobil tarafta TDP'ler önemleşti zaten.
Eskidende önemliydi nasıl değildi ki ? Eskiden watt olayı yoktu standart bir rakam vardı ona göre soğutmalar sunuluyordu 70w zar zor soğutulan ekran kartı yerine 50w daha iyi soğutmalı ekran kartı alıyordun. Şimdi saçma bir hale geldi. Standarta göre 4050'nin o değeri gayet normal 100w varsa bir tık onda sıkıntı vardır onun yerine 4060 alırsın zaten.

Eskidende önemliydi nasıl değildi ki? Eskiden watt olayı yoktu standart bir rakam vardı ona göre soğutmalar sunuluyordu 70W zar zor soğutulan ekran kartı yerine 50W daha iyi soğutmalı ekran kartı alıyordun. Şimdi saçma bir hale geldi. Standarta göre 4050'nin o değeri gayet normal 100W varsa bir tık onda sıkıntı vardır onun yerine 4060 alırsın zaten.

Şimdi sana seçenekler sunuluyor ve üreticide kendi soğutmasına göre TDP değeri biçiyor, soğutmasına güvenen adam daha performanslı olması açısından 100W'de koyar daha da fazlasını da. Standarta göre normal değil, 4050 için en düşük değerlerden birine sahip.

Şimdi sana seçenekler sunuluyor ve üreticide kendi soğutmasına göre TDP değeri biçiyor, soğutmasına güvenen adam daha performanslı olması açısından 100W'de koyar daha da fazlasını da. Standarta göre normal değil, 4050 için en düşük değerlerden birine sahip.

Sıkıntı laptoplar tüketici cihazıdır zaten ekran kartı serisi, modeli derken bir de üzerine watt ekleyince pek tüketici dostu cihazlar olmuyor. Bir tane laptopa bakarken 10 tane farklı şeye bakıyorsun. Önceden sadece kartın modeline ve soğutmasına bakman yeterliydi mesela. Seçenek sunması kötü ve saçma o yüzden düzgün yapsınlar zaten millet alır. Üzerine 100W 3050 zaten uçuk bir rakam onun yerine soğuk çalışan bir 70-80W 3050 çok daha iyi olur veya 3060 hem daha performanslı hem de daha soğuk çalışır.

Sıkıntı laptoplar tüketici cihazıdır zaten ekran kartı serisi, modeli derken bir de üzerine watt ekleyince pek tüketici dostu cihazlar olmuyor. Bir tane laptopa bakarken 10 tane farklı şeye bakıyorsun. Önceden sadece kartın modeline ve soğutmasına bakman yeterliydi mesela. Seçenek sunması kötü ve saçma o yüzden düzgün yapsınlar zaten millet alır. Üzerine 100W 3050 zaten uçuk bir rakam onun yerine soğuk çalışan bir 70-80W 3050 çok daha iyi olur veya 3060 hem daha performanslı hem de daha soğuk çalışır.

Daha performanslı bir çipi daha düşük TDP'de çalıştırırsan elbette daha verimli olur. Bence üreticiye sunulması son kullanıcı için gayet iyi bir durum, artık Ultrabook'larda da 4080 görebilirsin mesela. Sadece bunun belirtilmesi önemli devlet sırrı gibi saklanması değil.

Daha performanslı bir çipi daha düşük TDP'de çalıştırırsan elbette daha verimli olur. Bence üreticiye sunulması son kullanıcı için gayet iyi bir durum, artık Ultrabook'larda da 4080 görebilirsin mesela. Sadece bunun belirtilmesi önemli devlet sırrı gibi saklanması değil.

Bana kalırsa ben laptop da ekran kartı da kullanmam çok çileli diye. Ultrabook gibi minik laptoplar da hiç kullanmam. Ama işine yardımcı olup kullananlar oluyor benim için gerek yok mesela o yüzden kullanmıyorum. Bu düşük güç tüketimi olanlar eski isim gibi 4050M falan diye gelmesi lazım o zaman her şey çözülür 10 tane birbirinden fazla güç tüketen model yerine de bir iki tane olsa tamam şey de fark ediyor çünkü 45W ile 90W arasındaki fark ile 90W ile 135W arasındaki fark aynı olmuyor.

Bana kalırsa ben laptop da ekran kartı da kullanmam çok çileli diye. Ultrabook gibi minik laptoplar da hiç kullanmam. Ama işine yardımcı olup kullananlar oluyor benim için gerek yok mesela o yüzden kullanmıyorum. Bu düşük güç tüketimi olanlar eski isim gibi 4050M falan diye gelmesi lazım o zaman her şey çözülür 10 tane birbirinden fazla güç tüketen model yerine de bir iki tane olsa tamam şey de fark ediyor çünkü 45W ile 90W arasındaki fark ile 90W ile 135W arasındaki fark aynı olmuyor.

MUX'un önemi de var, günlük kullanımda GPU'yu kapatırsın iş veya oyun odaklı kullanacağın durumda da elinin altında canavar olur mesela. Vallahi benim şu anki sistemden şikayetim yok fakat modellerin hepsinin W değeri belirtilmeli satılırken. Bu şekilde kişi kendisine göre optimal cihazı seçebilir.

Hocam Steam key için başvuru yaptınız mı? Ürün kaydı için olanı yaptım ama ürün yorumu için olanı yapamadım. Yeni ürün kaydı olarak mi yaptınız acaba?

Evet ikisini de yaptım hocam ama daha teslim edilmedi.

Ürün bu gün tekrar indirime girmiş. Alacak olan kaçırmasın derim. Doların uçacağı şu günlerde son şans olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı