Elektronik MSI THIN GF63 12VE-082XTR 21.968,43 TL!

@Destekdead,

Yukarıda örneğini attığım cihaz çok ince ve 1.3 KG. Böyle bir cihazda 45W TDP kabul edilebilir. Bu cihaz 45W+15W TDP ile geliyor. Yaklaşık 2 KG ve daha kalın bir cihazın ekran kartını 45W ile sınırlamak onu tercih edilebilir olmaktan çıkartıyor bana göre. Halihazırda kullandığım ASUS RoG Zephyrus G15 cihaz, MSI gibi 1.9 KG, 15.6'' içinde 100W+20W GPU var. Bu MSI modeli, ucuz olsun diye donanımı kısılmış ama kısılmamışlar kadar büyük bir kasada geliyor.

@Destekdead,

Yukarıda örneğini attığım cihaz çok ince ve 1.3 KG. Böyle bir cihazda 45W TDP kabul edilebilir. Bu cihaz 45W+15W TDP ile geliyor. Yaklaşık 2 KG ve daha kalın bir cihazın ekran kartını 45W ile sınırlamak onu tercih edilebilir olmaktan çıkartıyor bana göre. Halihazırda kullandığım ASUS RoG Zephyrus G15 cihaz, MSI gibi 1.9 KG, 15.6'' içinde 100W+20W GPU var. Bu MSI modeli, ucuz olsun diye donanımı kısılmış ama kısılmamışlar kadar büyük bir kasada geliyor.
22kya aldım bilgisayarı senin dediğin kadar bütçeleri olsa zaten senin dediğin şekilde bir pc hazirlasalar o zaman da ben alamam. Adamların hedef kitlesi bütçesi benim kadar olan roga parası yetmeyen adamlar . Biz fiyat performansa bakarız . Ben 3060 ekran kartı olan bilgisayarlara bakıyorum bakıyorum 140w kart olanlara bakıyorum adamlar iyi güzel koymuşlar da fiyst 25 26k bilgisayar desen 3 kg 4 kg adaptörle etti sana 4.5 kg .sunduğu fps değerleri 45w ekran kartına sahip tek fanlı model ile aynı hatta dlss3 sağlayan oyunlarda fps farkı bile atıyorsun. Bunları yaparken sen prizden 100w çekiyorsun o adam 150w çekiyor. Ben ödüyorum 150tl o adam ödüyor 200tl fatura. Aynı parayı verdiğimiz adama bakıyorum 3060 75 w almış fan sesi desen çok fazla , benim kasam ince olarak geçiyor ki dediğim şekilde ultrabooklarla kıyaslamama rağmen onlarla neredeyse aynı incelikte. Fiyat performansda bu fiyatta bu kg de olan bu incelikte olan fps değerleri bundan daha iyi veya özellik olarak saydıklarımı geçen varsa ben kaçırmışım. Ama aradım taradım 22kya bu özellikleri geçenini bulamadım senin dediklerin 27 28 30k . Tabi o kadar param olsa ben de 4050 değil de daha iyisi varsa onlara bakardım .ki tek fanda ben aşırı ses almıyorum diğer gamingler ile kıyaslarsak.

24 bin TL, 140W'a kadar GPU var, 2.2 KG. Gördüğün gibi 30 bin üstü değil, 3-4 KG değil, belirttiğin fatura detayı da abartılı. Attığım ürünün tek eksi tarafı 8 GB RAM, bahsi geçen cihaz da 8 GB, dolayısıyla kıyas kabul eder.

Daha ince, hafif cihaz sordun gösterdim. Buradaki mesele para değil. Ürünün fiyatını belirleyen çok unsur var. İnce ve hafif olmayan bir cihazda ekran kartının 45W kadar zayıf bırakılması. Cihaz ince diyorsun değil, performansına göre ucuz da değil.

Ayıca ben alana değil cihazı 45W olarak piyasaya sürene lafımı söylüyorum. Forumda bir konu olarak açıldıysa ben önerimi yaparım, gerisi kişinin kararına kalmış. Isı değerlerine bile bakınca daha fazla W mümkün görünüyor. Bu ürünün övülecek tek tarafı yok. Üst seviye MSI cihazları, tercih edilecek kalitede sahiden. Giriş seviyesinde sunduğu, ödeneni karşılamıyor. Bütçe sınırlıysa farklı markalara yönelmek lazım. Acer, Asus, HP gibi markalarda daha F/P cihazlar var. Fiyat etiketi en düşük olan performans kıyasında en ucuzu olmuyor mesele bu.

Son düzenleme:

24 bin TL, 140W'a kadar GPU var, 2.2 KG. Gördüğün gibi 30 bin üstü değil, 3-4 KG değil, belirttiğin fatura detayı da abartılı. Attığım ürünün tek eksi tarafı 8 GB RAM, bahsi geçen cihaz da 8 GB, dolayısıyla kıyas kabul eder.

Daha ince, hafif cihaz sordun gösterdim. Buradaki mesele para değil. Ürünün fiyatını belirleyen çok unsur var. İnce ve hafif olmayan bir cihazda ekran kartının 45W kadar zayıf bırakılması. Cihaz ince diyorsun değil, performansına göre ucuz da değil.

Ayıca ben alana değil cihazı 45W olarak piyasaya sürene lafımı söylüyorum. Forumda bir konu olarak açıldıysa ben önerimi yaparım, gerisi kişinin kararına kalmış. Isı değerlerine bile bakınca daha fazla W mümkün görünüyor. Bu ürünün övülecek tek tarafı yok. Üst seviye MSI cihazları, tercih edilecek kalitede sahiden. Giriş seviyesinde sunduğu, ödeneni karşılamıyor. Bütçe sınırlıysa farklı markalara yönelmek lazım. Acer, Asus, HP gibi markalarda daha F/P cihazlar var. Fiyat etiketi en düşük olan performans kıyasında en ucuzu olmuyor mesele bu.
Hocam attığin pc güzel lakin ben zaten bütçemi aşıp indirimdeyken aldım. Dediğin şekilde baktığın 3060 laptoplar benim bütçemi aştı ki benim bütçemde 22k max idi ve o fiyatta 100w üstü 3060 da yoktu ve ben ayni performansı 45 w alacağım bilgisayarı seçtim bana artısı da bana göre ince ve hafif olması. Senin dediğin asus tuf güzel ve dolu 2.2kg hakkını veriyor ama o kadar bütçeyi de çikartamazdim o yüzden benim bütçedekini aldım sen diyorsun senin bütçede daha iyisi var ama işte onu at bakayim cidden benim bütçede daha iyi var mı hp victus diyorsan ona bir iki baktım ama çok ısınan bir modeldi o yüzden tercihim msi oldu.

Ha bir de daha demin baktım attıgin modelin daha üstü olan a17 4050 140w olanına ve msi katana 85w modeli kiyaslaniyordu msi 85w daha yüksek 10fps falan daha yüksek veriyordu ortalamasinda 7 8 fps diyebiliriz. Ayni msi modelinin 45 w olanı ile kıyaslama da mevcuttu ona baktıgımda ise 20 fps kadar bir fark vardı yani sonuç olarak eğer a15 modelinin de a17 ile ayni fps değerlerini göreceğini varsayarsak 10 fps fark atıyor saf güçte 3060 ile aynı dlss ile birlikte ise iki kart da fps konusunda geçiyor diyebiliriz . Saf güçte 3060 140w ile 4050 140w aynı performans ve 45 w da onlardan yüzde 10 ila 20 arasi farklı denebilir ki dediğim gibi yinr benim bütçe mevzum giriyor gönül ister ki 4060 larimiz 3090larimiz olsun .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı