MSI Tomahawk Max Sisteme Kasa Önerisi

comeon356

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar geçen sene kasa almıstım modeli hatırlamıyorum kasayı verdim sadece elimde PSU duruyor 600W.
Boş kasa almak istiyorum, bu PSU işimi görür mü? 80 Plus sertifikası yok toplayacağım sistemde.
R5 3600, MSI Tomahawk Max, GTX 1070 olacak. Dual 3200MHz RAM, PSU yeterli olur mu bu PC'ye acaba ve kasa önerisi de yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından 80+ sertifikalı bir PSU alırsanız daha iyi edersiniz. Mümkünse Bronze/Silver/Gold hangisini alabiliyorsanız onu alın. FSP markasını öneririm şahsen.

bütçe 600tl kusura bakmayın yazmayı unutmusum
işlemci sogutucudada öneri yapabilirsiniz ona karar vermiş degilim sıvı sogutmamı hava sogutmamı karar veremedim 500tl bi bütçe ayırmayı düşünüyorum
yarın gönderirim hocam psu nun marka modelini suan evde olmadıgım için bakamıyorum

600TL'ye hem iyi bir kasa hem de iyi bir psu önermek zor o yüzden elinizdeki psuyu değerlendirip ileride bütçe oluşturunca daha kaliteli bir psu alabilirsiniz. Noctua, Arctic, Be Quiet gibi markaların sıvı soğutmalara kafa tutabilecek seviyede hava soğutmaları mevcut.

OC yapmayacaksanız sıvı soğutmaya gerek yok yapacaksanız da bu saydığım markaların hava soğutmaları belli bir OC'ye kadar kullanılabilir. Tabi yüksek bir OC yolunda gidilecekse sıvı soğutma daha doğru tercih olacaktır. Ben Noctua'yı OC'siz 4670 işlemcimde kullanıyorum 45-55 arası oluyor sıcaklıklar.

Kasa olarak ise sırayla şu modelleri öneriyorum CoolerMaster MB511, Phanteks P400A, CoolerMaster MB520, Corsair Spec Delta

suanki sistemim 4690k var ve Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Kırmızı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com bu ürünü kullanıyorum overclockta bi işe yaramiyor :) uygundu aldıgımda fiyatı fakat r5 3600ü noctua sogutabilirmi emin degilim pek çünkü ısı problemi var işlemcinin suanda ve sizin işlemciniz zaten soguma sıkıntısı çekecegini düşünmüyorum 4690kda stok sogutucuyla overclock yapmadıgınız taktirde fazla ısınmıyor

suanki sistemim 4690k var ve Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Kırmızı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com bu ürünü kullanıyorum overclockta bi işe yaramiyor :) uygundu aldıgımda fiyatı fakat r5 3600ü noctua sogutabilirmi emin degilim pek çünkü ısı problemi var işlemcinin suanda ve sizin işlemciniz zaten soguma sıkıntısı çekecegini düşünmüyorum 4690kda stok sogutucuyla overclock yapmadıgınız taktirde fazla ısınmıyor
Noctua'nın hangi modeli ama? Threadripper bile soğutabiliyor Noctua. 3600'ü soğutmak için aman aman bir şeye gerek yok. TDP değeri 65W.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı