MSI Tomahawk vs ASUS ROG STRIX B650-A

zukaxd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda sistem yükseltiyorum. Bu iki anakart arasında kaldım. Sadece faz farkı var aralarında. Fiyat farkı 1k. Biraz ROG hayraniyim. Ekipmanlarim vs. ROG fakat ROG serisinin RAM seçici olduğunu duydum. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleme:
Yani bende sırf ROG'un RAM seçici olduğunu okuduğum için şüpheye düştüm yoksa iki markanın da segmentlerinde tepe modelleri olduğunu biliyorum teşekkürler yardımınız için.
Yok işte A modeli tepe değil. A modeli biraz daha MSI'daki Gaming Plus gibi diyebilirsin kaba tabirle. Yani Toma özellik olarak daha çok şey sunacaktır, arka USB portlarında falan versiyon ve sayı farkları var mesela. O yüzden onu önerdim.

ne gibi hocam ne yaşadınız anlatma şansınız var mı?
En başta yazılım olarak berbattı. Stabil çalıştığını hiç görmedim güncelleme filan yapınca bütün ayarlar giderdi. Arada bir Wi-Fi kendi kendine kaybolurdu, yabancı forumlardan araştırınca statik elektrikten kaynaklandığını öğrendim PSU'nun fişini çekip güç düğmesine birkaç kez basıp statik elektriği boşaltmak gerekiyormuş. Hakikaten öyleymiş Wi-Fi her kaybolduğunda bu şekil yaptım düzeldi. BIOS'a gelince sistem açılışta özellikle yeniden başlatta bayağı hantaldı. Nedendir bilmem RAM profil ayarlarım da kendi kendine bozulurdu. En sonunda sesle ilgili sorun yaşadım ses çok az ve tiz çıkmaya başladı. Sisteme format attım her şeyi sıfır kurdum ama yok kendi driverında bile hiçbir ayar yapamıyordum. Driveri silip Windows'un kendi otomatik tanımlı haliyle kullandım o zaman normale dönüyordu ama kupkuru ses işte hiçbir ayar yapılamıyor. Türkçe forumlarda pek bilgi yok ama yabancı forumlarda bu karttan çok şikayete rastladım. Arıza olduğunu düşünerek servise yolladım sağlam diye geri geldi. Ben de dayanamadım sattım. Şu an asrock'un x670 ini kullanıyorum çok memnunum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı