MSI TWIN FROZR GTX 660 Montajı

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.954
G

Gamiurams

Ziyaretçi
MSI TWIN FROZR almaya karar verdim. Yarın yani pazar günü alacağım. Fakat aklımda ekran kartı sığmayacak diye milyonlarca şüphe vardı. Fakat kasayı açtığım bir şey fark ettim. Şimdi normal ekran kartımın takılı olduğu slota ekran kartını takarsam RAM'ler engelleyecek diye korkuyordum. Fakat bir ara dikkatime takıldı ve başka bir pci express x16 slotundan ekran kartının ilerisinde de gördüm. Sizce orayada takılabilir mi ? Oraya takılırsa kafamdaki tüm sorular silinecek çünkü hiç şekilde ekran kartının önünü bir şey kesmeyecek. Fakat güney köprüsünün üstüne gelecek gibi duruyor bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum.

SORU 2: Şimdi bir diğer sorumda benim güç kaynağım maksimum 525W. Sizce bu PSU bu ekran kartına yetecek mi ? Fakat bir şey gördüm anakartın üzerindeki pci x16 slotunda 75W yazıyor. Eğer 75W güç verirse benim ekran kartına yetersiz kalır çünkü benim ekran kartı 150W civarında. Ama tahminimce PSU'dan bir kabloyla alacak. O kabloyuda bilmediğim için internette birkaç videoda gördüğüm videoda ve boşta olan bir tek o olduğu için resme bir siyah kablo koydum. Sizce bu ekran kartı güç kaynağı mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oraya takabilirsin ama kasanda sadece bir adet 6 pin PCI-E güç girişi görünüyor. Kart 2 tane istiyor. Boşta 2 molex var mı? Kutudan çıkan güç adaptörlerini kullanırsın.

Valla ben sistemi hazır aldım. Neyse şimdi hemen kasayı açıyorum. He birde güney köprüsünün üzerine gelmesi sorun teşkil edermi ? Ayrıca şu 75W işi ne oluyor ? Oradan 75W çekip kalanı PSU'danmı çekiyor ?

Bazı anakartlarda PCI EXP slotları 2 adet olsa da her ikisi de 16 X hızını desteklemeyebilmektedir. Bu yüzden anakartının teknik verilerini inceleyerek ikinci slotun da 16X desteklediğinden emin olmalısın.

- - - Güncellendi - - -

Bazı anakartlarda PCI EXP slotları 2 adet olsa da her ikisi de 16 X hızını desteklemeyebilmektedir. Bu yüzden anakartının teknik verilerini inceleyerek ikinci slotun da 16X desteklediğinden emin olmalısın.

Şimdi incelediğimde her iki slotun da X16 olduğunu gördüm. Eğer PSU çıkışında ekran kartı için harici konnektör bulunuyorsa sorunsuz takabileceksin.

- - - Güncellendi - - -

Şimdi incelediğimde her iki slotun da X16 olduğunu gördüm. Eğer PSU çıkışında ekran kartı için harici konnektör bulunuyorsa sorunsuz takabileceksin.

Oraya takabilirsin ama kasanda sadece bir adet 6 pin PCI-E güç girişi görünüyor. Kart 2 tane istiyor. Boşta 2 molex var mı? Kutudan çıkan güç adaptörlerini kullanırsın.

Valla hocam PSU'daki tüm çıkışları aşağıda gösterim buyur: güney köprüsünün üzerine ekran kartı gelirse sorun yaratırmı ?

Ayrıca sistem hazır pc olduğundan kutudan sadece format cd'si vs. çıktı.

Zaten arkadaş onun derdinde. -.- Hocam siz güç kaynağı konusunda sıkıntı yaşayacaksınız gibi. HD 7850 gibi tek güç çıkışı isteyen bir kart almanız daha doğru olur ya da güç kaynağınıda değiştirmeniz gerekecek. Güney köprüsüne gelse bir şey olmaz.

Sistemin stabilitesi açısından NVidia tabanlı ekran kartlarından tercih etmelisin. Üst seviye QUADRO ekran kartı ile upgrade yapabilirsin ancak oldukça pahalıdır. Ancak çizim ve render işlerin için de bir bakıma gereklidir. Şimdilik GTX 660 veya mümkünse GTX 680 bu siteme yakışacaktır.

Hocam ben daha çok Mr_YAMYAM abinin yolundan gidiyorum. Kafamız aynı. Birçok yerde gördüm o sisteme AMD 7850 veya 7870 tavsiye ederim fakat sıratacaktır diye çok diyen oldu. O yüzden NVIDIA almayı istiyorum. Hiç çaresi yokmu acaba ? Bir şekilde yapmam lazım çok istiyorum bu kartı. Demek istemiyorum ama zotac küçük bir kart ona tek girişi olabilir ama onuda almak istemiyorum.

EDİT:

Hocam bu tek giriş ?

Kartın GTX 660 olduğundan eminseniz alın. ^^

Neden olmayayımki MSI GTX 660 Unboxing videsonun izlemem yetti :) Ayrıca molex'in ne olduğu çözdüm :)

Newegg TV: MSI GTX 660 2GB Twin Frozr III OC Overview & Benchmarks with SLI - YouTube

- - - Güncellendi - - -

Konuyla alakalı değil ama elindeki Quadro'yu satıp daha iyi bir ekran kartı alabilirsin 660 yerine.

Sağolasında hocam ben maksimum 500 TL verebilirim. 500 bile fazla benim için 400 lira bütçem vardı normalde gtx 560 alıcaktım ölü kart dediler o yüzden en uygun gtx 660 uygun gördüm. Quadroyuda satacağım zaten 200-300 TL'ye. Yani hepsini ekran kartına yatırmayacağım çünkü 2 - 3 sene sonra satmayı düşünüyorum bilgisayarı. 2-3 sene götürcek bir ekran kartı alıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Kartın GTX 660 olduğundan eminseniz alın. ^^

Ne diyorsun hocam birazdan almaya gideceğim ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı