MSI Vector RTX 4080 performansı düştü

Etoprak1921

Hectopat
Daha fazla  
MSI Vector i9 14900 HX RTX 4080 32 GB RAM 1TB SSD olan bir laptopa sahibim. Bilgisayarı satın aldığımda R23 test sonucu 33.000, 34.000 civarındaydı ama şimdi 24.500 civarında. Evet bu işlemcilerde ısınma sorunu zaten var çünkü çok güçlü bir işlemci ama bu kadar bariz bir performans düşüşü olamaz. Daha 2 gün önce bakımlarını yaptirdim, termal macunu yenilettim. Ama sonuç değişmedi. Performans kaybı beni fazlasıyla etkiliyor sonuçta yüksek donanımlı bir bilgisayardan tam verim alamamak insanı üzüyor. Abilerim, kardeşlerim bilgi sahibi olanlar destek olabilirse çok mutlu olurum. Bu sorunu gerçekten çözmem gerekiyor.

İhtimali yok değil :) kötü işçilikle daha kötü sonuçlar elde edilebiliyor.

MX-4'ü bayağıdır kullanıyorum, notebook işlemcisinde 45-50W anca kurtarıyor. Onu da fazla macun sürmeden yapmak gerekiyor. Aksi takdirde pump-out oluyor. 14900HX gibi bir işlemcide 1 ay fazla bile gitmiş çünkü bu işlemci için düşük viskoziteli macun.

Bana en iyisi MX-4 bu yüzden bunu kullanıyoruz bu işlemciler için dediler. Ama aldığım günde de test yaptım sonuç aynıydı.

İhtimali yok değil :) kötü işçilikle daha kötü sonuçlar elde edilebiliyor.

MX-4'ü bayağıdır kullanıyorum, notebook işlemcisinde 45-50W anca kurtarıyor. Onu da fazla macun sürmeden yapmak gerekiyor. Aksi takdirde pump-out oluyor. 14900HX gibi bir işlemcide 1 ay fazla bile gitmiş çünkü bu işlemci için düşük viskoziteli macun.

Bir de garanti etiketi olduğu için onu söküp kendim müdahale edemiyorum mecburen.

İlk aldığım da 33,34 bin skor puanı alıyordum. Zaten diğer örnekleri de aynı bu bilgisayarın testlerinde. Bugün yeniden götürmeyi düşünüyorum servise ama servis dışında çözebileceğim bir yöntem var mıdır diye düşündüm. Bilgisayarda gereksiz şeyler yok, sadece birkaç iş programım, Valorant ve resimlerim var.

Evet aynı.

Bana en iyisi MX-4 bu yüzden bunu kullanıyoruz bu işlemciler için dediler. Ama aldığım günde de test yaptım sonuç aynıydı.

Bir de garanti etiketi olduğu için onu söküp kendim müdahale edemiyorum mecburen.

Sıcaklık değerleri nasıl bir bakın.

Dosya Ekleri

• IMG_7018.jpeg
    IMG_7018.jpeg
    183,5 KB · Görüntüleme: 8

Mx-6 çıkalı kaç sene oldu, pump-out şikayetlerini azaltmak için yüksek viskoziteli ürettiler. Gerçi yine de yapıyor ama mx-4 kadar değil. Noctua nt-h2 var ama yine pump-out oluyor. Notebook'ta sorun yaşamak istenmiyorsa ptm 7950 tarzı ürün kullanmak gerekiyor.

MX-6 çıkalı kaç sene oldu, pump-out şikayetlerini azaltmak için yüksek viskoziteli ürettiler. Gerçi yine de yapıyor ama MX-4 kadar değil. Noctua NT-H2 var ama yine pump-out oluyor. Notebook'ta sorun yaşamak istenmiyorsa PTM 7950 tarzı ürün kullanmak gerekiyor.

Ama garanti etiketi olduğu için kendim açamıyorum içini müdahale edemiyorum.

Değerler bu şekilde.

İ9-14th gen zaten çok ısınan bir gen RDR2 de falan 80 dereceler normal ama ben hangisi orijinal olan sıcaklık onu anlayamadım.

Hele laptop olunca 90 derece falan da normal.

600 FPS aldığım oyundan şu anda 300 FPS alıyorum ve 100 derece laptop. Sıcaklık anormal değil bu işlemcilerde ama performans düşüşü benchmark skorlarinda bariz var.

Servise bir daha götürün derim.

Boşta kaç derecelere çıkıyor ortalama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı