MSI x370 Pro Carbon Anakart Üzerindeki CPU Işığı Yanıyor

İşlemciyi çıkarıp takmak düzeltmiyor maalesef, denemiştim :(. X370 Gaming Pro Carbon CLR_CMOS yazarak BIOS sıfırlama rehberlerine ulaşabilirsiniz. BIOS u başarılı bir şekilde sıfırlarsanız sorununuz %99 ihtimalle çözülür. Kolay gelsin.

Sıfırlamayı başardım ancak düzelme olmadı. Garantiye yarın bırakacağım çözümezsem.

Vatan bilgisayar’a götürdüm. Bu sorunla çok karşılaşıyoruz. İşlemci kaynaklı yada power supply kaynaklı oluyor biz bakıp arayalım sizi dediler.

Benim de başıma gelmişti bu olay. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda CPU ışığı yanıyordu. Ne yaptımsa bir türlü çözememiştim. BIOS pilini çıkarıp 3-5 dakika bekledim. Beyaz bir ışık yandı pili yerine taktım ve bilgisayar normal şekilde açılmıştı.

Benim de başıma gelmişti bu olay. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda CPU ışığı yanıyordu. Ne yaptımsa bir türlü çözememiştim. BIOS pilini çıkarıp 3-5 dakika bekledim. Beyaz bir ışık yandı pili yerine taktım ve bilgisayar normal şekilde açılmıştı.

Ben bunu demeştim ancak beyaz bir ışık göremedim. Nereden geldi beyaz ışık acaba?

İşlemciyi çıkarıp takmak düzeltmiyor maalesef, denemiştim :(. X370 Gaming Pro Carbon CLR_CMOS yazarak BIOS sıfırlama rehberlerine ulaşabilirsiniz. BIOS u başarılı bir şekilde sıfırlarsanız sorununuz %99 ihtimalle çözülür. Kolay gelsin.

Hocam BIOS pilini çıkarıp geri taksa düzelir mi sizce?

Biosu jumper ile sıfırladım. Bunu bilgisayarı ilk açtığımda fanların hızını değiştiğini farkettiğimden söylüyorum. Bu çözüm olmadı ancak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı