MSI x370 XPower Gaming Titanium 07 Kod Hatası

Phantaso

Hectopat
Katılım
25 Mart 2016
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1.jpg


Bu görsel de hayali sistem diyecebilecek arkadaşlar içindir.


2.jpg


Ekran kartı, RAM, soğutucu vs diğer parçalar sorunsuz başka bir PC'de çalışıyor.

Dün aşağıdaki bileşenler ile sistemi kurdum. Bir kere görüntü aldım ancak daha sonra RAM'e BIOS'tan hız aşırtma yaptım ve görüntü gitti. Anakart 07 kod hatası veriyor. Kitapçığa baktım BIOS hatası olduğunu yazıyor. Xigmatek 600W PSU kullandım ve sadece 8 pin bağlantısını yaptım. Sisteme zarar vermemek için ürünü MSI servisine gönderdim. Sizce sorun nedir? Bu sistem için 600w 80 plus bronze PSU yeterli midir?

Bileşenler;

Anakart:MSI x370 xpower gaming titanium
İşlemci:Ryzen 1800x
Soğutucu:MSI core frozr l
RAM: Corsair lpx 2x 8 GB 3000 MHz RAM CL15
Ekran Kartı:MSI RX 480 8GB 256 bit
SSD:Samsung 960 pro 512 GB
PSU:Xigmatek tauro 600w 80 Plus bronze
Kasa:Mastercase pro 5
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bak şimdi beni de ufaktan korkuttun akşama hemen hemen aynı sistemi toplayacağım haliyle bende rame hız aşırtma yapacağım. Umarım sorun olmaz.
 
Kusura bakmayın ceza aldım,bakamadım.Bir kaç kişiye danıştım güç kaynağı yeterli diyende var yetmez diyende var sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?
 
Kusura bakmayın ceza aldım,bakamadım.Bir kaç kişiye danıştım güç kaynağı yeterli diyende var yetmez diyende var sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?

Sistem parçalarımı tamamladım birazdan bilgisayarı toplamaya geçeceğim bende de 600w güç kaynağı var bakalım sorun olmaz ise yazacağım. Umarım olmaz :D
 
Kusura bakmayın ceza aldım,bakamadım.Bir kaç kişiye danıştım güç kaynağı yeterli diyende var yetmez diyende var sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?


Evet sistemi kurdum su an kurulu sistemimden yazıyorum ancak komik olan ramlere hız aşırtma yaptığım an yani xamp açıp resetlettiğim de görüntü gitti ve gelmedi daha sonra bios pilini çıkartıp bekledikten sonra taktım ve görüntü geldi. Hız aşırtmada yanlış bir şey mi yapıyoruz acaba ben technopatın videosunu izledim orada kullandığımız anakartın biosunu güncelliyor. Sanırım güncel sürüm kullanacağız.

Bios güncelledim. Tekrar hız aşırtma yaptım yine aynısı oldu yaptıktan sonra bilgisayar kendini 3-4 kez resetledi sonrasında resetleme durdu ancak görüntü gelmedi. Elektriği kestim tekrar başlattım xamp açıktı ancak hız aşırtma olmamıştı. Sanırım güç kaynağı yetersiz kalıyor çözemedim. :S
 
İlginç ya. Testlere bakıyorum. İşlemci kullanımı %25-50 arasındayken GPU kullanımı %100'ü hiç görmüyor.
Ne zaman düzelir bu durum?

Kaç Watt?
 
Konu ile ilgili çözüme ulaşabildiniz mi? Servisten dönen yanıt nedir? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Çünkü bu kodlar Section olarak açıklanmış fakat neden kaynaklanır, neyi ifade eder açıklanmamış. Benzer hatalar ile karşılaşan kullanıcılar için iyi olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı