MSI X470 Gaming Pro Carbon AC EZ Debug DRAM Işığı Sorunu

KarduS

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Bugün bütün malzemeleri hazırladım ve sistemi monte ettim. İlk yapışımdı, rehberlerden destek alarak yaptım. Parçaları söylüyorum sırayla;

• MSI X470 Gaming Pro Carbon AC
  • Ryzen 7 2700X
  • XPG D41 3200 MHZ 16 GB Dual Kit RAM
  • Asus Rog Strix RX580 T8G
  • Corsair VS 650 Watt 80+
  • Cooler Master H500P Kasa
  • MSI Optix MAG27CQ Monitör

Arkadaşlar her şeyi taktım dikkatli bir şekilde. Bir tek kasanın ön fanlarının RGB kablosunun yerini bulamadım. Neyse, çalıştırdığımda bekledim ama görüntü gelmedi. Restart yaptım. Bu sefer görüntü geldi, sistem kurmamı istedi. RGB kablosunu takmak için uğraşırken birkaç kez kapatıp açtım. Sonra görüntü tekrar gelmemeye başladı. Ez Debug ışıklarında DRAM lambası yanıyor. RAM'lerimde sıkıntı var diyor. Çıkardım ve yerlerini değiştim. Tek tek taktım ama düzelmedi. RAM'leri taktığım slotlardaki ve genel debug lambası yanıyor sürekli ve görüntü gelmiyor. Yardımcı olun lütfen.

IMG_20180731_004828.jpeg
IMG_20180730_235005_HHT.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum çalıştırmaz ile 3200 Mhz desteklemez arasında fark var elbetteki RAM çalışır. Hatta sana çalıştıracağı frekansıda(2933) bakıp söyledim. Ben sadece meraktan sordum hani güzel para vermişsinde keşke tam destek veren bir marka alsaydın demek istedim. Neyse konumuza gelecek olursak RAM lerde bir problem var gibi görünüyor. Farklı bir RAM deneme şansınız varsa arkadaşınızdan vs. deneyip BIOS güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim. RAM lerde sıkıntı yoksa probleminiz çözülecektir.
Ekran bikaç sefer geldi. İngilizce yeni parçalar takıldıgı için ve yuklu olmadığı için sistem yükleyin yazdı. Bu yüzden ramde sıkıntı olmadığını düşündüm. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. 2933 Mhz ramler de bu fiyat civarındaydı. İlerde desteklerse de çok güzel olur.

Yeni kurulan bilgisayarlarda genelde bir kaç sefer resetleme ekran gelmeme gibi bazı aksaklıklar olabiliyor bazen bende yaşamıştım ama ilerleyen zamanlarda kendiliğinden çözüldü şu anda stabil bir şekilde çalışıyor. Zaten montajdan sonra Bios ' a girebiliyorsanız genelde donanımsal bir problem kolay kolay çıkmıyor. RAM' in markasından dolayı belki Bios update yapılması gerekebilir. Aynı Anakart bendede mevcut güncellemeden sonra epey stabil çalışmaya başladı. Eğer açılabiliyorsa bilgisayar tavsiyem bu yok açılmıyorsa başka bir RAM ile Bios update daha sonrası başka adımları deneriz.

Yeni kurulan bilgisayarlarda genelde bir kaç sefer resetleme ekran gelmeme gibi bazı aksaklıklar olabiliyor bazen bende yaşamıştım ama ilerleyen zamanlarda kendiliğinden çözüldü şu anda stabil bir şekilde çalışıyor. Zaten montajdan sonra Bios ' a girebiliyorsanız genelde donanımsal bir problem kolay kolay çıkmıyor. RAM' in markasından dolayı belki Bios update yapılması gerekebilir. Aynı Anakart bendede mevcut güncellemeden sonra epey stabil çalışmaya başladı. Eğer açılabiliyorsa bilgisayar tavsiyem bu yok açılmıyorsa başka bir RAM ile Bios update daha sonrası başka adımları deneriz.
Şuan açılmıyor. Başta bikaç kez acılmıştı. Temmuz güncellemesini mi yaptınız?

Aynen öyle olması gerekiyor v.13 olması lazım. Siz garanti olsun diye bütün güncellemeleri teker teker sırasıyla yapın ben genelde öyle yapıyorum. Her güncelleme kendine has düzeltmeler mevcut bir sonraki bir öncekini kapsıyormu bilemediğim için bu şekilde yapmıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı