MSI Z270 GAMING M3 EZ Debug DRAM sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 579
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Herkese merhaba.

Bilgisayarda sadece ekran kartı ve işlemci fanını çıkartarak ufak bir temizlik yaptım termal yeni olduğundan değiştirmedim. İşlemci ve RAM'leri de çıkarmadım. İşlemci fanını temizleyip kasaya hava vurduktan sonra sistem açılmamaya başladı. En başta fanlar çalışıp durup tekrar çalışıyordu. RAM'leri çıkardım sistem açıldı ama bu sefer de görüntü yoktu. EZ Debug'ta CPU ve DRAM LED'leri kırmızı yanıyor.
RAM'leri tek olarak A1 A2 ve B2, ye taktım görüntü var. B1 de görüntü yok DRAM ledi yanıyor.
RAM'leri A1 B1, a1, a2, A2 B2 şeklinde taktım görüntü yok.
Clear CMOS: Yapıldı.
Bunu nasıl çözebilirim?
Güncelleme: Yukarıda yazdığım adımların hepsini 4. ye tekrarladım. 5. de sistem açıldı. A2 - B2 şeklinde sorunsuz olarak kullanıyorum. Sanırım bu anakart benimle dalga geçiyor. Her temizlemede aynı sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Eğer başka bir soğutucu kullanıyorsanız soğutucuyu sökün, montaj yaparken birazcık gevşek olarak takın. RAM'leri de anakart kitapçığına göre takın.
Stok soğutucu. Anakart kitapçığındakine göre takmıştım açılmamıştı. 5. denemede açıldı. Anakartım benimle dalga geçmeyi seviyor galiba. :)

Silinen üye 164587, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı