MSI X570-A Pro EZ Debug CPU LED yanıyor

emreyorulmaz20

Decapat
Elimdeki sistem bu şekilde:
MSI X570-A Pro
ASUS GTX 1660 Ti STRIX OC
Corsair 3000MHz 16 GB tek modül
Toshiba 480GB SATA SSD
AMD Ryzen 3 3300

İlk çalıştırmada 1dk civarı çalışıp kapandı.
Ardından birkez daha denedim fakat EZ Debug CPU LED'i yandı ve kapandı.
Ardından bir daha çalışmadı.
Power tuşunu açıp kapadım tekrarladı.
CPU pinlerini cikarttigimda fanlar çalışıyor.
Yeni aldım PC'yi hevesim kursağımda kaldı. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Montajı kim yaptı? Yapan kişi bu konuda tecrübeli mi? İlk olarak CPU güç bağlantısının doğru yapıldığından emin olun.

BIOS'u da her ihtimale karşı sıfırlayın:

(yanlış yazmışım işlemci 3 3600)
Bilgisayar montajını kendim yaptım ve bilgisayar
teknikeri ne gösterdim.
CPU bağlantısında şöyle bir sıkıntı oldu;normal anakartlarda olan 8pin güç bağlantısı yerine 8+4 pin yuvası vardı bende tekniklere gösterdim ve 8i takıldıktan sonra bı sıkıntı olmayacağını söyledi.
Biosla ilgili bı fikrim yok çünkü kurcalayacak kadar vaktim olmadi.
Her ihtimale karşı termal macunu yenilemek istedim belki temassızlık vardır diye.

(yanlış yazmışım işlemci 3 3600)
Bilgisayar montajını kendim yaptım ve bilgisayar
teknikeri ne gösterdim.
CPU bağlantısında şöyle bir sıkıntı oldu;normal anakartlarda olan 8pin güç bağlantısı yerine 8+4 pin yuvası vardı bende tekniklere gösterdim ve 8i takıldıktan sonra bı sıkıntı olmayacağını söyledi.
Biosla ilgili bı fikrim yok çünkü kurcalayacak kadar vaktim olmadi.
Her ihtimale karşı termal macunu yenilemek istedim belki temassızlık vardır diye.

Valla şu CPU güç bağlantısında ben de 8+8 bağlantı var.
Kime sorsam tek adet Type4 8 pin ile çalışır dediler.
Ben ise koca günümü bu kabloya ayırarak gittim bir adet daha Type4 8 pin kablo buldum orijinal olarak.
Üretici firma kart için oraya giriş koymuşsa kullanın.
OC vb. şey yapmadığınızda yetecektir diyor çoğu kaynaklar ama ben bileşenlerimden tam verim alamadıktan sonra o 100 TL'lik kablonun doğuracağı kronik sıkıntıları çekemem.
Tavsiyem o anakart CPU bağlantınızı kurulum kitapcığında belirtildiği gibi montajlamanız.

Saygılar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı