MSI X570 Ace BIOS beta sürümleri

darthnorth

Centipat
MSI'ın AMD X570 için daha geçen günlerde çıkardığı ve ondan bir önceki beta BIOS'lar neden geri çekildi? İki gündür bekliyorum belki tam sürümünü yayınlayacaklardır diye. Şu an geçen hafta sundukları bir beta BIOS'u kullanıyorum, bir sorun yaşamadım tabii ama merak ettim sebebini. OC kısmında bayağı bir şey değiştirmişler, cool n' Quiet'ın kaldırılması çoğu insanı rahatsız etti gerçi.

Son düzenleme:
Merhaba AMD tabanlımı ben 3700 X'le kullanıyorum. 4, 3 GHz 1, 350 voltaj sistemde 6 adet fan var boşta 45 derece sizde durum nasıl?
Geçen gün bios güncelledim anakartta ramın yanında kırmızı ışık yandı önceden xmp açıktı yanmıyordu sonra bi önceki biosa döndüm sorun ortadan kalktı.

Merhaba AMD tabanlımı ben 3700 X'le kullanıyorum. 4, 3 GHz 1, 350 voltaj sistemde 6 adet fan var boşta 45 derece sizde durum nasıl?
Geçen gün BIOS güncelledim anakartta RAM'ın yanında kırmızı ışık yandı önceden XMP açıktı yanmıyordu sonra bir önceki BIOS'a döndüm sorun ortadan kalktı.

1.30V-1.32V Ryzen 3700X ile 4.475 GHz'e kadar çıktım. Boşta 39 40 civarındaydı. Cinebench R20 tam yük altında iken 78 dereceye kadar yükseliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba bende 1.35 ile 4.75 yapabilir miyim bana BIOS ayarlarını atar mısın rica etsem fotoğraf olarak.
Cinebench R20 puanın kaç bu arada

Acaba bende 1.35 ile 4.75 yapabilir miyim bana BIOS ayarlarını atar mısın rica etsem fotoğraf olarak.
Cinebench R20 puanın kaç bu arada.

5350 idi yanlış hatırlamıyorsam. İlk önce override ile 1.35V gir, başka bir şeyi elleme, yük kalibrasyonunu da Auto bırak. Boot ederse bir iki test denersin, sonra yavaşça aşağıya çekmeye çalış. Burada dikkatten kaçan şey düşük voltajda Boot edebilir fakat çekirdek hızlarını maintain edemeyebilir veyahut performans kaybı söz konusu olabilir, Benchmark biraz olsun fikir veriyor. CPU Z içindeki Benchmark'ı da kullanıyordum, tek çekirdek puan artışı güzeldi. Stabiliteyi yakaladıktan sonra override+offset ile aşağı offset verilebilir veyahut Auto'da bırakılabilir. Zaten gördüğüm kadarıyla Ryzen Master'dan takipliyordum, bir ayarda doğru voltajı göstermiyordu ama her zaman girdiğin voltajı yük binene kadar uygulamıyor. Verimlilik ve sıcaklık açısından iyiydi tabii.
5350 idi yanlış hatırlamıyorsam. İlk önce override ile 1.35V gir, başka bir şeyi elleme, yük kalibrasyonunu da Auto bırak. Boot ederse bir iki test denersin, sonra yavaşça aşağıya çekmeye çalış. Burada dikkatten kaçan şey düşük voltajda Boot edebilir fakat çekirdek hızlarını maintain edemeyebilir veyahut performans kaybı söz konusu olabilir, Benchmark biraz olsun fikir veriyor. CPU Z içindeki Benchmark'ı da kullanıyordum, tek çekirdek puan artışı güzeldi. Stabiliteyi yakaladıktan sonra override+offset ile aşağı offset verilebilir veyahut Auto'da bırakılabilir. Zaten gördüğüm kadarıyla Ryzen Master'dan takipliyordum, bir ayarda doğru voltajı göstermiyordu ama her zaman girdiğin voltajı yük binene kadar uygulamıyor. Verimlilik ve sıcaklık açısından iyiydi tabii.

4.75 değil tabii ki :) çarpan kilidini 43 ile dene, sonra 44.75'e kadar çıkabiliyor musun bakarsın.

MSI forumunda da sordum, diğer bütün beta BIOS'lar kalkmış gibi gözüküyor. Ya tam sürüm getirecekler ya da burada değişik işler dönüyor bir problem var. Yenisi gelmeden betaları kaldırmanın sebebini anlamadım çünkü V18 kodlu BIOS gerçekten sorunlu burada daha önce konu açmıştım. PCI veriyolu üzerinde bir hata yüzünden USB ses kartları düzgün çalışmıyordu.
benim bencmark 4700 civarı vermişti sanırsam ben mi yanlış yapıyorum. :)

4700 stock halinin puanı, normal yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı