MSI X570 Ace BIOS beta sürümleri

MSI bugün itibarıyla yeni BIOS'u yayınladı. Az önce yükledim. Cool N' Quiet'ı yanlışlıkla sildiklerini düşünmüyordum, yanlışlıkla silinecek bir şeye benzemiyor yani :D hala da yok zaten gelmemiş.

peki 3700 x en son kaç mhz ye kaç voltajla çıkıyor bilgin varmı en son 4,3 mü 4,4 mü ?
Benim anlatmak istediğim şu aslında yeterli kaynak olmamasından dolayı soruyorum:

Mesela: 3, 6 MHz 1, 20 Volt 4.0 MHz 1, 30 4, 2 MHz 1, 35 vs gibi.

.
Peki 3700 X en son kaç MHz'ye kaç voltajla çıkıyor bilgin var mı en son 4, 3 mü 4, 4 mü?
Benim anlatmak istediğim şu aslında yeterli kaynak olmamasından dolayı soruyorum:

Mesela: 3, 6 MHz 1, 20 Volt 4.0 MHz 1, 30 4, 2 MHz 1, 35 vs gibi.

Override ile 1.35 Volt girilip her seyi Auto birakildiginda 4.3 cikiyor olmasi lazim. En azindan bende oyle. Her CPU silikon ayni degil.

.

Override ile 1.35 Volt girilip her seyi Auto birakildiginda 4.3 cikiyor olmasi lazim. En azindan bende oyle. Her CPU silikon ayni degil.
İyi akşamlar,

Sizinde sisteminizde kullanmakta olduğunuz MSİ X570 Ace anakartı AMD Ryzen 7 3700X ile kullanmaktayım. Ankartın şuanki BİOS sürümü 1.80 ve bu sürümde işlemciye offset modunda (-) 0.05 v tanımladığımda yaptığım değişiklikler masaüstünde etkin olmuyor.

Yanı açıklayıcı olursam offset modda işlemciye başta sabit bir voltaj değeri girmemi istiyor. Voltaj olarak 1.4 V girdim. Sonrasında verilecek ekstra voltaj değerini -0.5 olarak ayarladım. İşlemci frekansını otomatiğe bırakıp ayarları kaydettim. Masaüstünde değerleri kontrol ettiğimde sabit olarak 1.4 V veriyordu ve işlemci hızını 3.6GHz üstüne çıkmıyordu. Yaptığım bütün ayarları geri eski haline çevirdiğimde dahi CPB ve PBO ayarları otomatikte olmasına rağmen halen 3.6 GHz değerinde sabit kalıyor. Taki BİOS ayarlarını sıfırlayana kadar.

Acaba sizde böyle bir durum hiç oluştu mu? Yani sorun BiOS sürümü ile mi alakalı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı