MSI X570 Meg Ace Anakartta Fast Boot var mı?

EMREDİŞKAYA

Hectopat
Gigabyte B450 anakarttan ilk defa MSI bir anakarta geçiş yaptım. Aldığım anakart 3bin TL değerinde ama önceki sistemim 13 saniyede açılırken bu 24 saniye sürüyor. Gigabyte anakart BIOS'unda fast Boot ayarından Ultra Boot seçeneği açıyordum çok hızlı açıyordu. Bu anakartın BIOS'unda fast Boot özelliğni göremedim. Yardımcı olur musunuz?
X570 Meg Ace MSI anakart markası
M. 2 970 Evo Plus SSD, UEFI Windows 10 kurulu.

Gigabyte B450 anakarttan ilk defa MSI bir anakarta geçiş yaptım. Aldığım anakart 3bin TL değerinde ama önceki sistemim 13 saniyede açılırken bu 24 saniye sürüyor. Gigabyte anakart BIOS'unda fast Boot ayarından Ultra Boot seçeneği açıyordum çok hızlı açıyordu. Bu anakartın BIOS'unda fast Boot özelliğni göremedim. Yardımcı olur musunuz?
X570 Meg Ace MSI anakart markası
M. 2 970 Evo Plus SSD, UEFI Windows 10 kurulu.

Başka bir problem olsa gerek. Fast Boot açık olmasa bile çok uzun bir süre 970 Evo için. Başka HDD takılı mı? İlk diğer HDD'yi boot etmeye çalışıp sonra M2'yi boot ediyor olabilir mi? Takılı ise diğer HDD'yi çıkar o şekilde dene sorunun ordan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmiş olursun.

Sizinle aynı anakartı kullanıyorum. SSD olarakta Samsung 970 Evo 500GB modeli takılı aynı durum bende de var. Ama sizin gibi süre ölçümü yapmadım. Fakat eski anakartıma göre bilgisayar daha geç açılıyor.
Kullanmış olduğum sistemde ilk anda sürenin biraz daha uzun sürmesi gözlemlediğim kadarıyla sistem bileşenlerini her defasında kontrol etmesinden kaynaklanıyor buda açılış suresinin uzamasına yol açıyor. Keza bende bu şekilde ama bunun sebebini tam olarak bilmiyorum.

X570 MSI Gaming Edge modelide aynı şekilde yavaş açılıyordu. Ondan sonra X570 Aorus PRO modeline geçtim. O da aynı şekilde 25 saniye civarı sürüyor. 10-15 saniyede açılan X570 anakart yok galiba. Yeni oldukları için de olabilir bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda ki güncellemeler ile hızlanırlar.
Windows 10 UEFI+SSD şeklinde benimde bu arada.

X570 MSI Gaming Plus var bende de. SSD 970 Evo m2. 34.2 saniye boot süresi var. Anlam veremedim. Laptop var bi tane onda normal sata ssd var o 8 saniyede açılıyo. Eski makinam da MSI H97 Gaming 3 o bile 12 saniyede açılıyo. 3700x 32 GB Ram 5700 XT alıp sistem kurduk makinayı 34 saniyede açıyoruz. Sebebini de anlamış değilim henüz.

Edit: Biraz araştırma yaptım. Amd Intel'e oranla daha yavaş yüklüyormuş belleği. Msi forum ve reddit'te SSD'ye bağlı olarak aslında 20'li saniyelerin Amd için hızlı bi boot süresi olduğundan bahsediyolar. Eylül ayında bios için güncelleme yayınlamış MSI. Bios güncellemesi yapılınca öncesi ve sonrası arasında 7 saniye fark var diyolar. Müsait bi zamanda dener neticeyi bildiririm.

Son düzenleme:
X570 MSI Gaming Plus var bende de. SSD 970 Evo m2. 34.2 saniye boot süresi var. Anlam veremedim. Laptop var bi tane onda normal sata ssd var o 8 saniyede açılıyo. Eski makinam da MSI H97 Gaming 3 o bile 12 saniyede açılıyo. 3700x 32 GB Ram 5700 XT alıp sistem kurduk makinayı 34 saniyede açıyoruz. Sebebini de anlamış değilim henüz.

Edit: Biraz araştırma yaptım. Amd Intel'e oranla daha yavaş yüklüyormuş belleği. Msi forum ve reddit'te SSD'ye bağlı olarak aslında 20'li saniyelerin Amd için hızlı bi boot süresi olduğundan bahsediyolar. Eylül ayında bios için güncelleme yayınlamış MSI. Bios güncellemesi yapılınca öncesi ve sonrası arasında 7 saniye fark var diyolar. Müsait bi zamanda dener neticeyi bildiririm.
Çok teşekkürler ilgin için ama intel bence alakası yok önceki sistemimde ryzen 5 2600x ti 13 saniye de açıyordum o sistemi b450 aorus pro anakartla şimdi işlemcide anakart da iyi 25 30 saniye sistem açılışı tamamen anakartla alaklı biosta fast boot yok çünkü

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı