MSI X570 MEG Ace için hangi işlemci alinmali?

Pc.meraklisi

Hectopat
Makaleler
9
Daha fazla  
MSI kampanyasından yararlanmak için bu anakart ile Ryzen işlemci almam gerekiyor. Sizce Ryzen 7 3700X mi yoksa Ryzen 7 3800X işlemci mi almalıyım? Iki işlemci arasında 500TL fark var. Kampanya geri ödemesi 650TL civarı olacak, önerinizi bekliyorum. 17 Mart'a kadar devam ediyor kampanya.

MEG ACE üst seviye bir anakart. O anakart ile kullanılması gereken işlemci 3900X veya 3950X bence. 3700X 3800X için daha ucuz anakartlara yönelebilirsiniz. Tabi bu modeli almak istiyorsanız 3800X öneririm iki işlemci arasından normalde. Ama 500 liralık fiyat farkına değmez. 3800X Tray modellerine bakabilirsiniz ben 3800X Tray aldım 1 ay önce 3700X’ten 50 lira daha ucuzdu o zaman.

MEG Ace üst seviye bir anakart. O anakart ile kullanılması gereken işlemci 3900X veya 3950X bence. 3700X 3800X için daha ucuz anakartlara yönelebilirsiniz. Tabi bu modeli almak istiyorsanız 3800X öneririm iki işlemci arasından normalde. Ama 500 liralık fiyat farkına değmez. 3800X tray modellerine bakabilirsiniz ben 3800X tray aldım 1 ay önce 3700X’ten 50 lira daha ucuzdu o zaman.

Evet anakart bahsettiğim işlemciler için fazla iyi farkındayım lâkin niyetim mümkün mertebe üst seviye bir anakart alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum ilerleyen dönemde gerekirse anakart üzerine yeni model bileşen ekleyip yola devam edebilirim diye düşünüyorum. Kullanım amacım tamamen oyun odaklı olacak biraz keyfi bir kalite ama hayat felsefem iyisini al uzun ömürlü olsun paran cebinde kalsın. Bir de bahsi geçen MSI kampanyası olduğu için almayı düşündüm bu ikiliyi muhtemelen 3800X olur, listeden baktım 77$ para iadesi olacak bu ikili için şu anki kurla 470TL ediyor. Bunu almaz isem 10.nesil Intel işlemci çıkışını bekliyordum normalde ama bekledikçe de insan ikilemde kalıyor AMD Intel arasında. Kasa, monitör, Samsung 970 Evo vs bileşenleri topladım geriye ana birkaç bileşen kaldı ekran kartı, anakart, işlemci ne yapsam beklesem mi yoksa kampanyayı fırsat bilip AMD'e mi dalsam bilemedim.

Bu anakart sizin alacağınız ekran kartının modelini etkilemeyecekse alın tabi, iyi ne de olsa. Ama anakarta ayırdığınız bütçe yüzünden ekran kartı bütçeniz etkileniyorsa almanızı önermem. Uzun yıllar gitmesini, oyun performansının yüksek olmasını sağlayan şey ekran kartı ne de olsa. Oyun için 3800X’ten üstüne gerek yok bence. 3800X, bu anakart ve sıvı soğutma ile işlemciyi 4.5GHz OC yaparsınız güzel olur.

Bu anakart sizin alacağınız ekran kartının modelini etkilemeyecekse alın tabii, iyi ne de olsa. Ama anakarta ayırdığınız bütçe yüzünden ekran kartı bütçeniz etkileniyorsa almanızı önermem. Uzun yıllar gitmesini, oyun performansının yüksek olmasını sağlayan şey ekran kartı ne de olsa. Oyun için 3800X’ten üstüne gerek yok bence. 3800X, bu anakart ve sıvı soğutma ile işlemciyi 4.5GHz OC yaparsınız güzel olur.

Yok bütçe kısmıyorum her türlü kafamdaki bileşenleri alıyorum bir şekilde, sıvı soğutucu 240mm kullanacağım o da yeterli olur. Sağolun düşünceleriniz için.

Performans olarak yakın olsalar da, herkes O.C. yapılabilirlik kapasitesi anlamında 3800x'in çok çok daha başarılı olduğunu söylüyor. Aradaki fiyat farkına değecektir. Bu ikisi arasında kesinlikle 3800x tercih edilmelidir.

Kampanyanın geçerli olmadığı N11 mağazaları gibi yerlerden o kampanyanın bana ödeyeceğinden çok daha ucuza alabildim. 3900X ve MEG Ace.

Nezaman aldın ve kaça MÂL oldu? Yılbaşından sonra fiyatlar zıpladı ilerleyen aylarda muhtemelen yükselmeye devam edebilir bu gidişle.
Performans olarak yakın olsalar da, herkes O.C. yapılabilirlik kapasitesi anlamında 3800x'in çok çok daha başarılı olduğunu söylüyor. Aradaki fiyat farkına değecektir. Bu ikisi arasında kesinlikle 3800x tercih edilmelidir.
Bende öyle düşünüyorum şuan uzun yıllar kullanıcam neticede almışken kısmayayım hiçbirşeyden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı