MSI X570A PRO sistem BIOS'ta kalıyor

xXalican

Femtopat
Yer
KKTC lefkoşa
Daha fazla  
Meslek
Mimarlık öğrencisi
MSI X570A PRO anakartlı.
AMD 7 3700 işlemci.
16 GB RAM 3200 MHz.
260 Super GB ekran kartlı.
650W PSU Thermaltake.
Sistemli bilgisayarım gece kapattım. Ertesi gün geldim PC açılmadı ve BIOS'a attı sistem.
Ben de BIOS günceleme ister diye BIOS sıfırlayıp BIOS güncellemesi yaptım ve PC yine açılmadı BIOS'da kaldı.
Serivise yolladığımda bana anakart işlemci bozuldu denildi. Ben de başka bir bilgisayarcıya götürdüm.
Ve o da bana PSU ekran kartı bozmuş olabilir dedi. Anakartta 4 +6 pin işlemci güç giriş olduğunu söyledi.
Ve takılan PSU 8 pinli olduğu için anakart diğer bileşenlere zarar verdiğini söyledi.
Ben de PC'yi aldım. Başka ne yapmam gerek? Kesin çözüm için.
BIOS'da bütün sistem bileşenleri görünüyor.
Sisteme Windows yüklenmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
X570'a Pro anakart 8+4 pin CPU güç girişi bulunmakta. Lakin 850W altı birçok PSU'da sadece 8 pin güç girişi bulunur bu sebeple +4 pin boş kalmaktadır. Bu yüzden sistemde konfigürasyon hatalari vb. gibi durumlar yaşanabilir. Tavsiyem 8+4 pin CPU güç kablosu bulunan bir PSU ile sistemi denemeniz. Eger bulamazsanız CPU güç kablosu çoklayıcı aparatlar ile de deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı