Ne kadar fark var? Çok yok ise mantıklı olabilir, geleceğe yönelik yatırım olur 5.0 sayesinde.Arkadaşlar bu iki anakart arasında kaldım.
PCI-e 5.0 için X670e modeline geçmek sizce mantıklı mı?
Arasındaki fiyat farkına değer mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Sizce 5000 serisi PCI-E 5 ile gelir mi?AMD işlemciler Intel gibi çok güç tüketmiyor. X670 serisi anakart almayı mantıklı bulmuyorum. SSD hız olarak 4.0 ile 5.0 arasında fark çok az. Bir de hakkını verebilmek için 5.0 SSD almanız gerekecek. RTX 4090 bile PCI-e 4.0 kullanıyor. Tomahawk almaya bile gerek yok. 15 fazlı, 2 tane M.2, BIOS flashback, 4 bellek slotlu, pasif VRAM ve M.2 soğutmalı herhangi bir anakart fazlasıyla yetecektir. Sorunuzun cevabına gelecek olursak fiyat farkı 2500 TL'yi geçmiyorsa alınabilir.
Sizce 5000 serisi PCI-e 5 ile gelir mi?
100k gibi bir bütçe ayırdım kendime. Şu an için anakart ile başlamak istedim, almışken iyisi olsun diye. İşlemci seçimim ise AMD tarafından olacak malum Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcileri biraz sıkıntılı. AMD tarafında hem oyun hem de render yapabileceğim bir işlemci önerebilir misiniz?Bununla alakalı ne desem yalan olur. Gelse bile sadece 5080 ve 5090 destekleyebilir. Bunu çıkmadan bilemeyiz. Ne kadar bütçeniz var? Diğer sistem parçaları nelerdir? Bilmeden yorum yapmak zor. Sırf kasa için 100k bütçeniz ve aceleniz varsa en iyisini alabilirsiniz. AM5 yeni bir platform uzun ömürlü olacaktır. Yalnız 2024 sonu veya 2025 başında 5080 ve 5090 çıkacak. Yüksek bütçeli sistem dizecekseniz ve aceleniz yoksa beklemek daha mantıklı. Yeni işlemciler, anakartlar ve ekran kartları çıkacak.
100k gibi bir bütçe ayırdım kendime. Şu an için anakart ile başlamak istedim, almışken iyisi olsun diye. İşlemci seçimim ise AMD tarafından olacak malum Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcileri biraz sıkıntılı. AMD tarafında hem oyun hem de render yapabileceğim bir işlemci önerebilir misiniz?
Fiyatları baya uçukmuş bunların. Ryzen 7 serisinden önerebilir misiniz? 7800X3D dışında.Ryzen 9 9950X veya ryzen 9 7950x3d alınabilir.
Ryzen 7 9700x. Uygun fiyatlı çıkacak.Fiyatları baya uçukmuş bunların. Ryzen 7 serisinden önerebilir misiniz? 7800X3D dışında.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.