MSI Z170A Gaming M3 Sistem

Oğuz DOĞAN

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2016
Mesajlar
10
Yer
Burdur
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle, Technopat Sosyal'de halihazırda bir çok hayali sistem konusu var. Bu yüzden affınıza sığınarak bu konuyu açıyorum çünkü, sistem toplama konusunda bir hayli acemiyim ve kafama takılan bazı sorular var.

Belirlediğim sistemin özellikleri:

İşlemci: Intel Core i5 6600K
Anakart: MSI Z170A Gaming M3 DDR4 ATX
Bellek: Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2133MHz
Ekran Kartı: MSI GTX 970 Gaming 4G 256 bit 4GB
Sabit Disk: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
SSD: Kingston HyperX Fury 120GB
İşlemci Soğutucu: Dark AquaForce
Kasa: Zalman Z11 Plus-HF1 Middle Tower
Güç Kaynağı: Akasa Viper 600W 80+ Bronze

KDV Dahil Fiyat: 4075 TL (Fiyatlar 17.03.2016 tarihinde, www.teknobiyotik.com 'dan alınmıştır.)

Not: Bu bilgisayarı çoğunlukla oyun amaçlı, bazen de render amaçlı kullanacağım.

Sanırım şimdi kafama takılan sorulara gelebiliriz;
İşlemcinin oyun konusunda gayet yeterli olacağı kanısındayım ancak render konusunda şüpheliyim. Anakartın özellikleri gayet iyi görünüyor ancak bu modelin O.C. destekleyip desteklemediği baktığım sitede belirtilmemiş. Bu yüzden kendilerine mesaj attım, cevap bekliyorum. Bellek konusunda herhangi bir şüphem yok. Ekran kartının da önümüzdeki yıllar boyunca yeni çıkan oyunları yüksek ayarlarda oynatacağını, daha üst düzey ekran kartlarının 1080p için şimdilik ziyan olduğunu düşünüyorum. Sabit disk ve SSD de benim için yeterli. İşlemci soğutucunun kalitesi ve performansı konusunda şüpheliyim, aranızda kullanan veya bilgi sahibi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum. Kasanın yorumlarına ve incelemelerine baktığımda malzeme kalitesinin yeterli olduğunu, kullananların çoğunlukla memnun olduğunu gördüm ancak fiyatı uygun olduğu için kafamı biraz kurcalıyor. Güç kaynağı ise baktığımda kampanyada idi ve 80+ Bronze sertifikasına sahip oluşu kendisini seçmeme neden oldu.

Not: Bu bütçenin dışına çıkmayı pek istemiyorum. Sabırla buraya kadar okuduğunuz için sizlere teşekkür ediyor, mesajlarınızı bekliyorum...
 
Hocam. Z serisi anakarların hepsi O.C desteklidir. Seçtiğiniz kart gayet iyidir alternatif olarak Gigabyte z170X Gaming3 aklınızda bulunsun. 6600k'nın sana her alanda yeteceğine inanıyorum. Ekran kartı için istersen Pascal ve Polarisi bekle. Bekleyemem diyorsan R9 390 daha mantıklı geliyor bana. 6600K için sıvı soğutucuya gerek yok. :) Bu fazlasıyla işini görecektir.

Akasa Nero 3 AMD/Intel LGA 775/1151/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu

Yok ben sıvı soğutma alacam diyorsan googleye Dark Aquaforce yaz DH'de birisi incelemesini yapmış oradan bilgi edinebilirsin. :)
 
Her açıdan başarılı bir sistem, her ne kadar K serisi işlemci takamasam da bu anakartı kullanıyorum ve gerçekten başarılı.
 
Anakart O.C destekliyor ama ekran kartı olarak R9 390X veya R9 390 alman çok daha iyi olacaktır.
Aslında başında benim de kafamda r9 390x vardı ancak TDP değeri ve yazılım desteği beni vazgeçirdi.

Her açıdan başarılı bir sistem, her ne kadar K serisi işlemci takamasam da bu anakartı kullanıyorum ve gerçekten başarılı.
Teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı