MSI Z170A Tomahawk sistem açılmama sorunu

Aklıma bir şey daha geldi. Benim sistemimde kasamdaki bi çıkıntı yüzünden DP kablosunun plastiğini biraz kesene kadar görüntü alamadım. Kasa dışında toplayıp çalıştırmayı deneyebilir misiniz? Mümkünse anakart kutusundan çıkan köpüğün üzerinde deneyin kısa devre yapmasın. Ama öncelikle birkaç soru sormak istiyorum. Sistemi çalıştırdığınızda monitörde kapalıyken örneğin kırmızı yanan ışıkta bir değişim oluyor mu? Bir an sinyal alıp no signal mesajı mı veriyor?

Son düzenleme:
Aklıma bir şey daha geldi. Benim sistemimde kasamdaki bi çıkıntı yüzünden DP kablosunun plastiğini biraz kesene kadar görüntü alamadım. Kasa dışında toplayıp çalıştırmayı deneyebilir misiniz? Mümkünse anakart kutusundan çıkan köpüğün üzerinde deneyin kısa devre yapmasın. Ama öncelikle birkaç soru sormak istiyorum. Sistemi çalıştırdığınızda monitörde kapalıyken örneğin kırmızı yanan ışıkta bir değişim oluyor mu? Bir an sinyal alıp no signal mesajı mı veriyor?

Artık kasa dışında da çalışmıyor. İlk haline geri döndü yani sadece Debug CPU LED'i yanıp sönüyor. 8 pin güç kablosunu çıkarınca fanlar çalışmaya başlıyor takınca yine ses seda yok.

Arkadaşlar PC'yi gönderebileceğim servis önerisinde bulunabilir misiniz? Bana kesin çözüm sunacak bir yer olması lazım...

Son düzenleyen: Moderatör:
İnanın artık garanti umurumda değil, çaresizliği yaşıyorum şu an... Sorun nerede hangi parçada bilemiyoruz. Kısa devre olsa kasa dışında kurdum yine aynı. Bu anakartlar akım korumalı ayrıca kısa devre ve aşırı yükte de o ışık yanıyormuş açıklamasında okumuştum. Bilemiyorum ama en azından arıza tespiti yaptırmam lazım.

Az önce yeniden denedim aynı sorun devam ediyor yalnız 8 pin güç kablosunu çıkarınca ve açma kapama tuşuna basılı tutunca (sanırım bu şekilde BIOS resetleniyor) fanlar çalışmaya başlıyor anakart üzerindeki LED'ler yanıyor. CPU arıza LED'i de sürekli yanıyor. Çalışır vaziyette iken 8 pin kablosunu takmaya çalıştım ama çatırdadı ve sistem kapandı. (Aslında yapmamam gereken bir şeydi ama yaptım.) Daha sonra aynı şekilde tekrar açtım. Bu durumda aklıma kısa devre geliyor. Acaba PSU'nun 8 pin kablosunda sorun olabilir mi?

tek çare sağlam bir bilgisayarcıya göstermek elimizden bir şey gelmiyor.kördüğüm gibi bir şey Allah kimsenin başına böyle sorun vermesin.sorun illa ki olurda böylesi olmasın.istanbul,ankara gibi bir yerde olmuş olsaydım şimdiye çözdüydük sorunu ama kastamonuda olmuyor işte...

Sorunun nerede olabileceğini tekrar tekrar düşündüm ama PSU'dan başka sorunlu olabilecek parça gelmiyor aklıma. Yani sorununuz göz önünde bulundurulduğunda.

Bu arada bazı yabancı sitelerde birçok kişi aynı sorunu BIOS pilini çıkarıp 1 dakika sonra geri takarak çözmüş. Bir deneyin derim.

Sorunun nerede olabileceğini tekrar tekrar düşündüm ama PSU'dan başka sorunlu olabilecek parça gelmiyor aklıma. Yani sorununuz göz önünde bulundurulduğunda.
Aslında benim de aklıma gelen oydu ama arkadaşım kendi PSU'su ile denediğini söyledi bana ayrıyeten Casper bayisinde baktılar başka PSU ile yine aynı.Bunları da düşününce işin içinden hiç çıkılmıyor. Yoksa PSU hemen alırım ama yine aynı hatayı verirse işte o zaman elimden bir kaza çıkar. :lanet:

Bu arada bazı yabancı sitelerde birçok kişi aynı sorunu BIOS pilini çıkarıp 1 dakika sonra geri takarak çözmüş. Bir deneyin derim.
Onu da denedik :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı