MSI Z270 M7 i7 7700K ısınma sorunu

Tayfun soybelli

Hectopat
Daha fazla  
Geçen hafta msi z270 m7 anakart ile birlikte i7 7700K işlemci satın aldım. Mağaza yetkilisi herhangi bir stok fanın bu işlemciyi soğutamayacağını ve kule fan almam gerektiğini söyledi. İşlemci için de Cool Master hyper 212 evo soğutucusunu satın aldım. İşlemci 40 ile 45 derece arasında seyrediyor. Üst düzey oyunlar oynamıyorum. Şu anlık sadece internet için kullanıyorum. Bazen bilgisayar boştayken ısı 70 75 derece civarında geziyor. Henüz ağır oyunlar yüklemedim. Ekran kartım buna müsait değil. Fakat masaüstünde beklerken bile bazen 75 dereceye çıkıyor. Normal olduğunu düşünmüyorum. Sizce bir ısı sorunu yaşıyor muyum? Termal macun sürdüm ama önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• unnamed2.jpg
    unnamed2.jpg
    836,2 KB · Görüntüleme: 365
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta msi z270 m7 anakart ile birlikte i7 7700K işlemci satın aldım. Mağaza yetkilisi herhangi bir stok fanın bu işlemciyi soğutamayacağını ve kule fan almam gerektiğini söyledi. İşlemci için de Cool Master hyper 212 evo soğutucusunu satın aldım. İşlemci 40 ile 45 derece arasında seyrediyor. Üst düzey oyunlar oynamıyorum. Şu anlık sadece internet için kullanıyorum. Bazen bilgisayar boştayken ısı 70 75 derece civarında geziyor. Henüz ağır oyunlar yüklemedim. Ekran kartım buna müsait değil. Fakat masaüstünde beklerken bile bazen 75 dereceye çıkıyor. Normal olduğunu düşünmüyorum. Sizce bir ısı sorunu yaşıyor muyum? Termal macun sürdüm ama önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Boştayken 70-75 derece hiç normal değil. Hyper 212 Evo güzel bir hava soğutucudur fakat sıvı soğutma almanızı tavsiye ediyorum. Ben aynı işlemci ile silverstone td 02 240mm kullanıyorum. Oyunlarda 50-55 dereceyi geçmiyor boşta 25-30 derece.

Montajı yaparken jelatini sökmüşsünüzdür sanırım, macunu yeterli ve düzgün şekilde sürdüğünüze emin olun. Hyper 212 ye destek için kasa içi havalandırmanız nasıl yeterli mi? Bir de son olarak hyper 212 nin fanı sağda kalacak havayı metalden geçirip egzos fanına doğru üfleyecek şekilde monte ederseniz daha iyi olur.

Anormallik var. Bende aynı işlemciyi kullanıyorum arkadaşın dediği gibi ısı değerleri görüyorum. Boşta 27-30 yükte 50-55. Macununa bi bak derim. Yanlız dostum benim bildiğim ayrıyetten ki buda 70 dereceye çıkartıcak bi sorun değil :D Soğutucu fanı sağa doğru bakar.

Merhaba bende aynı işlemciyi aldım. Galiba genel bir sorun çünkü bende de boşta 28-35 arası seyrederken saniyelik 60 dereceye çıkıp iniyor. Ama bu saniyelik oluyor.

Merhaba bende aynı işlemciyi aldım. Galiba genel bir sorun çünkü bende de boşta 28-35 arası seyrederken saniyelik 60 dereceye çıkıp iniyor. Ama bu saniyelik oluyor.
Benim Z170A Gaming M5 anakartımda da olmakta. Saniyelik iniş ve çıkışlar normaldir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı