MSI Z370 GAMING M5 anakartta XMP aktifleşmiyor

Hocam şimdi oldu. 1. 3. Slotlarda 3000 e cikti. Fakat bilg.acildiginda bios gelmeden ekrana ilk olarak ram leri 2.4.slotlara takın ikazı geliyor. Bu ikaz sıkıntı olur mu. Ayrıca nasıl kaldırabilirim bu ikazı

Kullanım sırasında bir problem yoksa bellekler bu şekilde kalabilir. Her açılışta aynı yazı geliyor mu? Geliyorsa nasıl kaldırılacağını bilmiyorum. Daha önce duymamıştım. Uyarıyı internette aratabilirsiniz.

Hocam ram leri söküp tekrar 2.4. ye taktım şu an yine 3000 gözüküyor. 1.3.den ayar yapmak gerekiyor demekki. Anladığım kadarıyla tüm ram slotlarinin bastan itibaren yani 1.3. ye takip değeri yükseltip sonra 2.4.ye taktigimizda 3000 oluyor. Yeni birşey daha öğrendim. Sagolun hocam Allah razı olsun
Hocam ram leri şu an 2.4. Slotlarda değiştirebiliyorum. 3000 lik ramlar 3200 de oluyor hocam. Bu sıkıntı olur mu. 3000 de mi tutayım
Ramler 3200 de cikiyo. Asıl frekans 3000. 3200 yapmam sıkıntı yapar mı
Bir de hocam ram ler 3000 mhz oldu fakat xmp kapalı gözüküyor. O şekilde mi durması gerekiyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı