MSI Z690 Torpedo BIOS flash yapmak

İşlemci
İ7 13700KF
Merhaba.
Yeni sistem topladım ama şu an daha bazı parçaları bilerek takmadım işlemci ekran kartı ve RAM bunlar daha kutusunda duruyor.
Şimdi soru şu ben bu parçaları taksam görüntü almayacağımı biliyorum sebebi şu biraz araştırdım anakart daha fabrika çıkışlı sürüm üzerinde olduğu için ve benim işlemcim 13.nesil olduğu için görüntü vermez dediler şimdi bu güncellemeyi nasıl yapacağım?
Anakartın arkasında BIOS flash USB girişi var.
Anakartın kutusunda çıkan flash bellek var içinde BIOS yazılımı var.
Ve şimdi biraz bilgim var ama emin olmadan iş yapmak istemiyorum.
Öncelikle işlemci RAM ekran kartı takmadan güncelleme yapmak istiyorum ve ışlemcinin BIOS güncellemesini de yükleyip temiz bir açılış yapmak istiyorum?
Anakartın üzerinde Cpu besleme kablosu ve anakartın 24 pin güç bağlantısı takılı.
İşlemci: i7-13700KF modeli.
Anakart: MSI MAG Z690 Torpedo.
Ekran kartı: Sapphire AMD 6900XT tox.
@253662 @Amanita @yapiz

Yardımcı olabilir.

Yardımcı olabilir.

Hocam bunu izledim biliyorum biraz konu açmamdaki sebep öncelikle hangi güncellemeleri sırasıyla yapmam.
Mesela direkt BIOS'un en güncel versiyonunu indirip kursam.
Sonra da işlemci için BIOS güncellemesini indirememe gerek var mı?

Son BIOS sürümünü atabilirsiniz.

Yoksa o BIOS'un en güncel halinin içinde işlemci içinde yer alıyor mu?

İşlemci için ayrı BIOS diye bir şey yok.
Anakartın BIOS'u var. Onu güncellediğin zaman tamam olacak ve ilk önce onu yapacaksın. Bu BIOS güncellemesini yaptıktan sonra 13. nesil ile görüntü alabileceksin.
Sonra sistemini toplayıp işletim sistemi kuracaksın.

Anakartın yanında gelen flash belleğin içinde sadece BIOS mu var yoksa anakart için gerekli diğer sürücüler mi var?

İşlemci için ayrı BIOS diye bir şey yok.
Anakartın BIOS'u var. Onu güncellediğin zaman tamam olacak ve ilk önce onu yapacaksın.
Sonra sistemini toplayıp işletim sistemi kuracaksın.

Anakartın yanında gelen flash belleğin içinde sadece BIOS mu var yoksa anakart için gerekli diğer sürücüler mi var?

Burada ışlemcinin altında indirip yüklemek için dosya paylaşmışlar acaba bu hazır sistemde sonradan işlemci yükseltenler için mi?

USB'nin icinde diğer sürücülerinde olması lazım diye düşünüyorum bakıp yazarım.

Buradan indireceksin. Başka yere bakma.
1668343917759.png

BIOS dosyasını indirdikten sonra flash belleğe nasıl yazdıracağını ve güncellemeyi nasıl yapacağını, Yener beyin attığı makaleyi takip ederek yapın. Orada video da var. Onu kesin izleyin.

7D32VA91.
Şu an kullandığın PC de indir.
En üstteki bu BIOS'u indir.
USB'yi açtıktan sonra USB'ye sağ tıklayıp format at FAT32 seç ve devam et.
FAT32 olsa da yine de at format.
Ve özelliklerden birimlere geldiğinde orada bölümleme stilinde MBR yazdığından emil ol.
Şu an kullandığın PC de indirdiğin dosyayı aç.
RAR olarak indiyse çıkart ve.
Normal dosyalar olarak dursunlar.
En büyük dosyayı kopyala masaüstüne bir yere dışarıda yapıştır ve ismini değiştir sonra MSI.ROM yaptığın dosyayı da içine var ve 2. görseli elde et.

1668351276134.png

Böyle olan USB içeriğini.

1668351372011.png

Sonra.

Anakarta her şeyi takabilirsin bu arada ya da takmadan da yapabilirsin.
Ancak Power Supply'den 24 pinlik güç kısmını anakarta bağladığından emin ol.
Sonra anakart üzerinden anakartı çalıştır.
BIOS flash USB kısmına USB'yi tak sonra BIOS flash tuşuna 1 sn bas.
Orada ışık yanıp sönmeye başlayacak ve bu 5-10 dk sürecek ışık söndüğünde başarı ile yüklenmiş olması gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı