MSI Z77'a-GD55 RAM soketi çalışmıyor

SpongyFX

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcı, Çaylak Oyun Geliştiricisi
Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi sahip olduğum anakarttaki DIMM1 ve DIMM2 slotlarına RAM takınca bilgisayar kendini başlatıp 5 saniye kadar bekleyip kapatıyor. Bu süreç esnasında post ekranının gelmediğini belirtmem gerek.

Birkaç yerde araştırdım ve bu anakart üzerinde bu tarz sorunları yaşayanların hatta garantiye göndermelerine rağmen DIMM1 ve DIMM2 slotlarının hala çalışmadığını söyleyen insanların olduğunu gördüm. Yardım edebilecek varsa çok teşekkür edeceğim. Çünkü aklımı yiyeceğim yakın zamanda.

Şimdiden söyleyeyim;

- RAM'leri farklı olan her slotlarda denedim. 1-2 / 1-3 / 1-4 slotlarına takmak gibi. 3 ve 4. slotlarda sorun yok fakat 1. ya da 2. slotlardan herhangi birine RAM taktığım zaman sorun başlıyor. Anakartın Dual Channel özelliğini veren sadece 2 ve 4 slotlarına da takıp dedim ama nafile. Başarısız oldum.

- BIOS güncelledim herhangi bir düzelme olmadı.

- Bu işlemleri yaparken belleklerle ilgili herhangi bir overclock girişiminde bulunmadım. Mesela slotları denerken, XMP kapalı durumda.

Sistemim:

- MSI Z77'a-GD55 Anakart
- Intel Xeon E3-1230 @3.20GHz
- ASUS Dual Radeon RX480 4 GB OC Edition
- 2x4 DDR3 1333MHz RAM (Sorun çözülürse 4x4 olacak.)
- High Power Simplicity 700W 80+ PSU
- Windows 10 Pro X64

Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı