MSI Z790 Tomahawk Max Wi-Fi EZ Debug VGA sistemde görüntü gelmiyor

mustyaky

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB DDR5 6200MHZ CL36 2x16 GB
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exercia Pro Pcie M2 Nvme 3D 1TB
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4070 Ti Super Windforce OC 16GB
Anakart
MSI Z790 Tomahawk Max Wifi
İşlemci
Intel i5-14600K
Arkadaşlar merhaba,

Yeni topladığım bilgisayarımı açtığımda aşağıdaki gibi bir sorunla karşılaşmaktayım,

Açma düğmesine ilk bastığımda EZ Debug CPU, DRAM, ışıkları anlık yanıp sönüyor bu ilk açılışta normal diye düşünüyorum.
Kısa bir süre sonra yaklaşık 8-10 saniye boyunca VGA beyaz ışık LED'i yanıyor ve o söndükten sonra bu sefer de kalıcı olarak boot yeşil LED'i yanıyor ekrana herhangi bir şekilde görüntü gelmiyor.
Monitörde ve kabloda bir sorun yok başka bilgisayarda denedim.
Sisteme şu an için harici bir ekran kartı takmadım işlemcinin dahili ekran kartı üzerinden görüntü almaya çalışıyorum.(geldiğinde Gigabyte RTX 4070 Ti Super Windforce OC 16 GB takacağım). Hem dport hem HDMI portundan denedim.
Bu esnada RAM RGB LED'leri, sıvı soğutucu pompa ve radyatör fanları ledleriyle beraber normal çalışıyor fakat kasada bulunan 4 adet ARGB fanlar ve LED'leri çalışmıyor.
BIOS güncellemesini düğme yardımıyla gerçekleştirdim fakat durum değişmedi.
Bütün parçaların yeni olduğunu belirtmemde fayda var, sorunun kaynağı ne olabilir? Ekran kartını taktığımda sorun çözülür mü acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem;
MSI MPG Gungnir 300r airflow kasa.
MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold PSU.
MSI MAG Z790 Tomahawk Max Wi-Fi soket 1700 anakart.
Intel i5-14600K boxed işlemci.
CM Masterliquid ML240L V2 RGB sıvı soğutucu.
Corsair Vengeance 32 GB (2x16) RGB 6200MHz DDR5 CL36 RAM.
Kioxia Exceria Pro PCI-e M.2 NVMe 1TB SSD.
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Super Windforce OC 16 GB ekran kartı(henüz takılmadı)

Farklı renklerde de yanıyor mu bilmiyorum ama VGA ledi beyaz yanıyor, Boot ledi ise yeşil yanıyor, bir de belirttiğim gibi beyaz VGA ledi bir süre yandıktan sonra sönüyor fakat yeşil Boot ledi yandıktan sonra PC'yi kapatana kadar sönmüyor, belki bu bilgilerin de sorunu anlamaya faydası olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…