MSI Z97 PC Mate ve i5 4590 Hakkında Sorularım

Makaleler
8
Yer
Lüleburgaz
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle toplamayı düşündüğüm sistem bu. Fakat MSI GTX970 ve Corsair VS650 stokta olmadığı için onların fiyatına yakın ürünler koydum. Sadece fiyatı belli etme açısından. Alıcağım zaman Vatandan getirteceğim. Sorularım şunlar ;
1- Biliyorum overclock yapmayacaksın H81 H87 yada H97 chipsetli bir anakart al falan diyebilirsiniz fakat ASUS H97M Plus bile bu anakarttan pahala daha eski chipset olmasına rağmen. Bunun sebebi nedir? Bu anakartın eksileri nelerdir?
2- Stok soğutucu ve bu K ibaresi olmayan işlemci ile OC Genie 4 ile ufak bir overclock yapabilir miyim bir sorun olmadan?
3- İleride bir soğutucu alırsam işlemcinin FSB değerlerini değiştirip overclock yapamaz mıyım? Yada bu işlemcinin overclock tarafında değiştirilebilecek bir yanı var mıdır az bişey olsa bile overclock yapılabilir mi? Yani illa K ibaresi olanlar ile mi yapılıyor yoksa onlarda daha mı fazla oluyor? Şuan overclock yapmayı düşünmüyorum fakat ileride yapmak istersem mahrum kalmak istemiyorum az bişey de olsa overclock olabilme yeteneğini olsun istiyorum. Fakat K ibareli işlemci aldığım zaman fiyat 100 Tl daha artıyor.
Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler :)

Dosya Ekleri

• Sitemim.JPG
    Sitemim.JPG
    81,9 KB · Görüntüleme: 424
1)H97 ile Z97 arasında çıkış tarihi olarak fark yok. Aynı nesil chipsetler. Tek farkları Z serisinin OC kullanıcıları için olması. H97M-Plus almanız daha avantajlı olacaktır. PSU olarak Cooler Master RS 600 B alın.
2) OC'yi sadece FSP frekanslarını arttırarak yapabiliyorsunuz diye biliyorum.
3) O işlemci kolay kolay ölmez. Şu an hala Core 2 Quad cap canlı duruyorsa onlara hiç bir şey olmaz. O işlemci sizi yeni sistem alana kadar götürür.

Ama şöylede bir şey var açıkçası saçma gelebilir ama görünüş bakımından msi z97 pc mate daha güzel ve ucuz. Eğer H97M-PLUS alırsam 50 Tl daha fazla ödeyeceğim. Ama ben yinede sormak istiyorum. ASUS H97M-PLUS'ın MSI Z97 PC Mate'den iyi özellikleri neler? Ayrıca PC Mate alırsam eksik yanı nelerdir?

PC Mate'de açıkçası biraz çok malzemeden çalmışlar. Z97 chipset olduğu için bir çok şey kalitesiz. OC edilebilir bir işlemci alıyorsanız, azıcık OC yapayım derseniz alınabilir. Fakat hem çarpan kilidi alıp hem de Z97 chipset almanın mantığı zaten yok.

Malzemeden çalma olayı yok, overclock yapmana gerek yok z97 alman için, bence z97 pc mate türkiyede fiyatını hakeden nadir anakartlardan. Boşuna gidip asus alarak paranı çöpe atma.
i5 4590 overclock özelliği yok yalnız turbo özelliği var, sıkıştığı durumlarda 0.4 ghz overclock yapar kendine. Boşuna gidip k versiyonunu alarak 100 tl'ni de çöpe atma, alacağın fps değeri çok az etkilenir, üstüne güç tüketimin artar, ekstra soğutmaya ihtiyaç duyarsın. Boşver hiç uğraşma, değmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı