MSI'ın yeni PCI-e 5.0 güç kaynakları: Ai1000P ve Ai1300P

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Tam da dün kimbilir ne zaman gelir diye düşünüp gidip başka psu almıştım :) Neyse kısmet artık.
Thermaltake Toughpower GF3 1200W almıştım o dönem fakat üretimden kaynaklı arıza çıktığı için ertesi hafta iade edip, hemen Ai1300P aldım. Gerçekten çok memnunum şu ana kadarki performansından.

Her türlü tavsiye olunur :)

Thermaltake Toughpower GF3 1200W almıştım o dönem fakat üretimden kaynaklı arıza çıktığı için ertesi hafta iade edip, hemen Ai1300P aldım. Gerçekten çok memnunum şu ana kadarki performansından.

Her türlü tavsiye olunur :)
Özellikle 40 serisi kartları destekledikleri için almak istiyorum. Hem yüksek Watt değerleri olduğu için hemde sistem değiştirsem bile en azından psu değiştirmeden uzun ömürlü olsun diye bu ikisi arasında kaldım açıkçası . Siz alalı ne kadar oldu?

Özellikle 40 serisi kartları destekledikleri için almak istiyorum. Hem yüksek Watt değerleri olduğu için hemde sistem değiştirsem bile en azından psu değiştirmeden uzun ömürlü olsun diye bu ikisi arasında kaldım açıkçası . Siz alalı ne kadar oldu?
Nisan ayında aldım. Benim almak istediğim günlerde henüz ülkeye tam anlamıyla giriş yapmamıştı Ai1300P, o yüzden pas geçmek zorunda kalmıştım biraz üzülerek. Birinci tercihim kesinlikle oydu ama mecburen alternatif olarak TT tarafına geçmiştim. Her ne kadar MSI bir tık daha iyi olsa da, aralarında kalite olarak uçurum yoktu. Neyse ki iade alabildim de, hemen koşarak ilk tercihimi edinebildim :)

(Tercihlerimi yapmaya şu listeden başlamıştım bu arada: PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Network )

Son düzenleme:
Nisan ayında aldım. Benim almak istediğim günlerde henüz ülkeye tam anlamıyla giriş yapmamıştı o yüzden pas geçmek zorunda kalmıştım biraz üzülerek. Birinci tercihim kesinlikle oydu ama mecburen alternatif olarak TT tarafına geçmiştim. Her ne kadar MSI bir tık daha iyi olsa da, aralarında kalite olarak uçurum yoktu. Neyse ki iade alabildim de, hemen koşarak ilk tercihimi edinebildim :)

(Tercihlerimi yapmaya şu listeden başlamıştım bu arada: PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Network )
Bende daha önce corsair , fsp , evga kullandım hatta corsair gerçekten güzel Power dı . Diğer bileşenlerde hep asus kullandım daha önce ama Msi bu Powerı çok dikkatimi çekti açıkçası o yüzden epey kararsız kaldım . Kullanan biri olarak memnunsanız bende bundan alacağım sanırım . Ses konusunda nasıl peki sessiz mi ?

Bende daha önce corsair , fsp , evga kullandım hatta corsair gerçekten güzel Power dı . Diğer bileşenlerde hep asus kullandım daha önce ama Msi bu Powerı çok dikkatimi çekti açıkçası o yüzden epey kararsız kaldım . Kullanan biri olarak memnunsanız bende bundan alacağım sanırım . Ses konusunda nasıl peki sessiz mi ?

Açıkçası araştırmaya başlayıp, listemin sırası yavaştan belli olduğunda en tepede Corsair'in RM1200x SHIFT modeli vardı dürüst olmam gerekirse. Çok üst seviye bir PSU. Fakat tasarımı zekice olmasına karşın, girişleri arkada değil de, sıradışı şekilde yan tarafa yerleştirildiği için benim kasamdaki PSU yuvasına kesinlikle uymuyordu. Bu yüzden en baştan vazgeçmiştim, içimde hafif bir ukte olarak kaldı :) Eğer kasama uyuyor olsa idi şu an RM1200x SHIFT kullanıyordum. Tabi gönül Seasonic'ler, Silverstone'lar, Super Flower'lar ister ama ülkemize gelmiyor malesef.

Ama ne olursa olsun Ai1300P kararımdan kesinlikle pişman değilim. Bütün incelemelerde hep çok övülüyor, araştırmanızı yaptıysanız görmüşsünüzdür zaten. Kullandığım süre içinde herhangi bir sorun yaratmadı bana. Performansından son derece memnunum.

Ses konusunda da; 0db özelliği olduğu için PSU üzerine yük bindirmediğiniz sürece fanları hareket etmez. %50'ye eriştiğinde kademeli olarak artıyor fan hızı eğer usb ile bağlanıp, ayarları değiştirmezseniz. Cybenetics raporunda da görebileceğiniz gibi gold standardındadır ses seviyesi. Ortalama üstü diyebiliriz.

Karşılaştırmalı incelemeler için: Best ATX v3.0 & PCIe 5.0 Ready PSU Picks 2023 – Hardware Busters - Page 6 of 7 - Hardware Busters

Cybenetics raporunu merak ederseniz: https://www.cybenetics.com/d/cybenetics_jWP.pdf

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı