MSÜ AYT puanı TYT'yi etkiler mi?

Eğer o net istediğiniz harp okulunun taban puanının üstündeyse evet. Örneğin Hava Harp Okulu'nu isteyen bir erkek bireyin en az 70-75 net yapması gerekiyor.

  • Kara harp okulu eşit ağırlık taban puanı: 313,94375
  • kara harp okulu sözel taban puanı: 348,02558

Ben sözelciyim sözelde bu puan için 60 soruda ne kadar yapmak gerek?
 
  • Kara harp okulu eşit ağırlık taban puanı: 313,94375
  • kara harp okulu sözel taban puanı: 348,02558

Ben sözelciyim sözelde bu puan için 60 soruda ne kadar yapmak gerek?
1709127758744.png
 
TYT 40 net ile MSÜ sınavından subaylık kazanamazsın. KHO için en az 55 net lazım. Bunu yapamdıktan sonra AYT'de full çekmen de bir işe yaramıyor. MSÜ sınavına gerekli neti yaptıktan sonra YKS'de netin ne kadar yüksek olursa ADP o kadar önde gelir.
 
TYT 40 net ile MSÜ sınavından subaylık kazanamazsın. KHO için en az 55 net lazım. Bunu yapamdıktan sonra AYT'de Full çekmen de bir işe yaramıyor. MSÜ sınavına gerekli neti yaptıktan sonra YKS'de netin ne kadar yüksek olursa adp o kadar önde gelir.

Kara harp okulu meslek yüksekokulu için yeterli mi?
 
Beyler şimdi ben KHO MYO girmek istiyorum. MSÜ'den yeterli puanı aldım. YKS beni etkileyecek mi. Çünkü burada önemli olan mülakat hem spor hem de sözlü mülakat. YKS gerekli ise MSÜ TYT'nin amacı ney? Yada sizi ben anlamadım.
 
Şimdi ben KHO MYO girmek istiyorum. MSÜ'den yeterli puanı aldım. YKS beni etkileyecek mi? Çünkü burada önemli olan mülakat hem spor hem de sözlü mülakat. YKS gerekli ise MSÜ TYT'nin amacı ne? Ya da sizi ben anlamadım.

Adp puanı bakımından YKS çok önemlidir. MSÜ puanı sadece mülakata çağırılmaya yarar. Harp okulları veya MYO'lar adp puanı ile alım yapar. Zaten YKS girmezseniz MSÜ'ye giremezsiniz.
 

Geri
Yukarı