MSÜ'ye üniversite öğrencisi olarak girilir mi?

Monamina

Hectopat
Daha fazla  
Sorularım şöyle arkadaşlar;
1-Kara harp okulu için kaç puan almamız gereklidir, 55 net yeter diye öğrendim. Yani matematikten kaç soru yapsak yeter veya edebiyat fizikten kaç soru yapsak yeterli olur?
2- Şu an üniversite öğrencisi gözüküyorum sınava girmeye engel teşkil eder mi?
3- Alanlara ayrılıyor mu eşit ağırlık sözel gibi TYT'ye benziyor diye biliyorum.
4- Herhangi bir sağlık sorunum veya durumum Allah'a şükür yok en büyük hayalim ve idealim.
5- Çalışma önerisi verebilir misiniz mesela edebiyattan hangi konular, matematikten hangi konular.

Sorularım şöyle arkadaşlar;
1-Kara harp okulu için kaç puan almamız gereklidir, 55 net yeter diye öğrendim. Yani matematikten kaç soru yapsak yeter veya edebiyat fizikten kaç soru yapsak yeterli olur?
2- Şu an üniversite öğrencisi gözüküyorum sınava girmeye engel teşkil eder mi?
3- Alanlara ayrılıyor mu eşit ağırlık sözel gibi TYT'ye benziyor diye biliyorum.
4- Herhangi bir sağlık sorunum veya durumum Allah'a şükür yok en büyük hayalim ve idealim.
5- Çalışma önerisi verebilir misiniz mesela edebiyattan hangi konular, matematikten hangi konular.
1- Her sene puanlar değişiklik gösterebiliyor nete göre hesaplama yapılmaz genellikle. MSÜ sınavından başarılı geçtik mi AYT sınavından da iyi puan alman lazım.
2- MSÜ sınavında tek engel yaş sınırıdır. Belli bir yaş sınırına kadar sınava girebiliyorsun
3- Alanlara ayrılıyor mu derken neyi kast ettin anlamadım ama MSÜ sınavı TYT gibi bir sınavdır. Daha sonra AYT sınavına girip gireceğin MSÜ bölümüne göre sayısal ya da eşit ağırlıktan hangisini istiyorsa ona göre puan alman lazım
4- Allah nazar değdirmesin kendine çok dikkat et. En ufak yara izine kadar bile çok dikkat et, inşallah istediğin olur.
5- Bu konuda yardımcı olamayacağım çünkü alanım yabancı dil :)

1-) Bu soruna tam olarak kimse cevap veremez çünkü sınavın zorluk derecesine göre net sayıları inanılmaz şekilde değişkenlik gösteriyor.

2-) Hayır, herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Sadece yaş sınırı var.

3-) Sınav alanlara ayrılmıyor, TYT benzeri bir sınav evet ama özellikle sosyal kısmı normal TYT'den daha zorlayıcı.

5-) Özellikle tarih kısmında sana konu konu söyleyemeyeceğim fakat oldukça detaylı şekilde üzerine gitmelisin keza sosyal kısmının hepsi buna benzer. Onun haricinde normal TYT konuları senin işini görecektir.

Geçmiş senelerin çıkmış sorularına bakıp bilgi edinebilirsin. İdealin ve hayalinde sana kucak dolusu başarılar. :)

1-) Bu soruna tam olarak kimse cevap veremez çünkü sınavın zorluk derecesine göre net sayıları inanılmaz şekilde değişkenlik gösteriyor.

2-) Hayır, herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Sadece yaş sınırı var.

3-) Sınav alanlara ayrılmıyor, TYT benzeri bir sınav evet ama özellikle sosyal kısmı normal TYT'den daha zorlayıcı.

5-) Özellikle tarih kısmında sana konu konu söyleyemeyeceğim fakat oldukça detaylı şekilde üzerine gitmelisin keza sosyal kısmının hepsi buna benzer. Onun haricinde normal TYT konuları senin işini görecektir.

Geçmiş senelerin çıkmış sorularına bakıp bilgi edinebilirsin. İdealin ve hayalinde sana kucak dolusu başarılar. :)
Sosyal kısmı ( Tarih en sevdiğim ders gayet rahatım Coğrafya da aynı şekilde detaylı çıkması daha güzel olur diyebilirim Normal Tyt konularına çalışmak o sınavda yeterli ise daha iyi yardımcı olduğunuz için teşekkürler .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı