MTOK ile normal sıralamasıyla girenler arasında bir fark var mı?

1- Bence okumaya değer bir üniversite değil, üniversitenin sosyal etkinlikleri vs. çok zayıf, eğitim olarak da çok donanımlı bir yer değil. Adı uygulamalı bilimler ancak çoğunluğu teorik eğitime dayalı ve akademisyenlerin bir kısmı gerekli yetkinliklere sahip değil. Sadece diploma almak istiyorsan okunabilir onun haricinde mesleki alanda kendi kendini geliştirmen gerekli.
2- Yurt dışı olanakları güzel erasmus ile anlaştığın ülkeye gidebiliyorsun hatta bu üniversitede 7+1 programı (yaz stajlarına ek olarak 1 dönem staj zorunluluğu) uygulanıyor ve eğer yurt dışında bir işletme ile anlaşabilirsen erasmus staj programıyla da stajını yurt dışında yapabilirsin. Yurt dışı konusunda gerçekten çalışıyorlar.
3- Şehir yaşantısı İstanbul'dan gelen birisini tatmin etmez doğru düzgün takılabileceğin belli başlı birkaç yer var onun dışında her yer aşağı yukarı aynı. 5 yıl iyi kötü bir şekilde geçer elbette bir uğraş takılacak bir şeyler bulursun ama İstanbul gibi bir yer kesinlikle bekleme toplum olarak da çok farklı. Esnaf neredeyse öğrenci üzerinden geçiniyor (özellikle Serdivan'da kampüs civarında) fiyatlar bir öğrenci çevresine göre uçuk seviyede (TR ekonomisinin haricinden bahsediyorum)
4- Buna çok rahat hayır derim eğlenceyi pek umursayan bir üniversite değil, ağırlıklı olarak teknik geziler ve doğa yürüyüşleri yapılıyor. Gerçekten eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsan ya düzgün bir topluluğa gireceksin ya da ortamını ona göre kurman gerektiğini düşünüyorum.
Hocam sanırım SUBÜ'de okuyorsunuz, özel mesaj atamadım da M.T.O.K'tan tercih yapacağım Gazi'de Bilimsel Hazırlık Programı yokmuş (M.T.O.K öğrencileri normal şartlar altında 1 sene bu programa tabi tutuluyor), tanıdığınız SUBÜ M.T.O.K sınıf arkadaşlarınız Bilimsel Hazırlık okudular mı?

Hocam sanırım subü'de okuyorsunuz, özel mesaj atamadım da m. T. O. K'tan tercih yapacağım Gazi'de bilimsel hazırlık programı yokmuş (m. T. O. K öğrencileri normal şartlar altında 1 sene bu programa tabii tutuluyor), tanıdığınız subü m. T. O. K sınıf arkadaşlarınız bilimsel hazırlık okudular mı?

Ben kendim MTOK öğrencisiydim Subü'de bilimsel hazırlık diye bir şey duymadım, kayıt olurken normal hazırlık okuyup okumak istemediğmi sordular o da isteğe bağlı yani. Yönetmelik değişmediyse (aynı devam ediyor diye biliyorum) isteğe bağlı hazırlık okursun sadece.

Ben kendim MTOK öğrencisiydim Subü'de bilimsel hazırlık diye bir şey duymadım, kayıt olurken normal hazırlık okuyup okumak istemediğmi sordular o da isteğe bağlı yani. Yönetmelik değişmediyse (aynı devam ediyor diye biliyorum) isteğe bağlı hazırlık okursun sadece.
Bilimsel Hazırlık
Böyle olması çok iyi boş yere 1 sene hazırlık okutuyorlarmış MTOK tercihi yapınca.

k
Hocam bende orada Mekatronik mühendisliği veya EEM bölümüne MTOK ile girmeyi düşünüyorum bu sene.
Sence okumaya değecek bir üniversite mi?
Yurt dışı olanakları nasıl Erasmus'u aktif olarak kullanıyorlar mı?
Şehir yaşantısı nasıl 5 yıl geçebilecek bir yer mi?(İstanbul'da yaşıyorum)
Üniversitenin eğlence etkinlikleri aktif olarak yapılıyor mu?
kaç k yaptın

Hocam sanırım SUBÜ'de okuyorsunuz, özel mesaj atamadım da M.T.O.K'tan tercih yapacağım Gazi'de Bilimsel Hazırlık Programı yokmuş (M.T.O.K öğrencileri normal şartlar altında 1 sene bu programa tabi tutuluyor), tanıdığınız SUBÜ M.T.O.K sınıf arkadaşlarınız Bilimsel Hazırlık okudular mı?
hocam sıralaman kaç

Kullanıyorum kullanıcı adım ile aynı ismim. Konuyla alakalı ise buradan sorsan daha iyi olur, belki senin soracaklarını merak eden başkaları vardır.

Hocam öncelikle merhaba sizinle tanışmak isterim çünkü ne kadar duacı olsam az bizi bu konu hakkında bilgilendirip aslında dünyanın en mantıklı işi MTOK yazmayı anlattığıniz için bende bu sene sınava girdim ve MTOK'la yazıp gitmeyi düşünüyorum benim de soracağım şey diploma teknoloji fakültesi ile ( normal sıralama ) ile alanlarla aynı oluyor değil mi siniflar aynı dersler derslikler aynı değişen bir şey olmuyor değil mi?

Hocam öncelikle merhaba sizinle tanışmak isterim çünkü ne kadar duacı olsam az bizi bu konu hakkında bilgilendirip aslında dünyanın en mantıklı işi MTOK yazmayı anlattığıniz için bende bu sene sınava girdim ve MTOK'la yazıp gitmeyi düşünüyorum benim de soracağım şey diploma teknoloji fakültesi ile ( normal sıralama ) ile alanlarla aynı oluyor değil mi siniflar aynı dersler derslikler aynı değişen bir şey olmuyor değil mi?

Duaların için teşekkürler :) Ben de tercih yapacağım zaman bu konuda danışabileceğim kimse yoktu o belirsizliği yaşadıktan sonra bu forumu bulmuşken bildiklerimi aktarmak istedim.
Aynen dediğin gibi sınıflar vs. işleyiş tamamen aynı tek fark sen teknoloji fakültesine farklı bir kontenjan ile giriyorsun MTOK olmayanlar ise normal kontenjan ile giriyor. Bu aşamayı geçtikten sonra (bu aşamada da aslında farklı bir şey yok tercih yaparken bölümü MTOK olarak seçmek haricinde) gerisi tamamen aynı herkes aynı fakültede aynı öğrenci.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı