1- Bence okumaya değer bir üniversite değil, üniversitenin sosyal etkinlikleri vs. çok zayıf, eğitim olarak da çok donanımlı bir yer değil. Adı uygulamalı bilimler ancak çoğunluğu teorik eğitime dayalı ve akademisyenlerin bir kısmı gerekli yetkinliklere sahip değil. Sadece diploma almak istiyorsan okunabilir onun haricinde mesleki alanda kendi kendini geliştirmen gerekli.
2- Yurt dışı olanakları güzel erasmus ile anlaştığın ülkeye gidebiliyorsun hatta bu üniversitede 7+1 programı (yaz stajlarına ek olarak 1 dönem staj zorunluluğu) uygulanıyor ve eğer yurt dışında bir işletme ile anlaşabilirsen erasmus staj programıyla da stajını yurt dışında yapabilirsin. Yurt dışı konusunda gerçekten çalışıyorlar.
3- Şehir yaşantısı İstanbul'dan gelen birisini tatmin etmez doğru düzgün takılabileceğin belli başlı birkaç yer var onun dışında her yer aşağı yukarı aynı. 5 yıl iyi kötü bir şekilde geçer elbette bir uğraş takılacak bir şeyler bulursun ama İstanbul gibi bir yer kesinlikle bekleme toplum olarak da çok farklı. Esnaf neredeyse öğrenci üzerinden geçiniyor (özellikle Serdivan'da kampüs civarında) fiyatlar bir öğrenci çevresine göre uçuk seviyede (TR ekonomisinin haricinden bahsediyorum)
4- Buna çok rahat hayır derim eğlenceyi pek umursayan bir üniversite değil, ağırlıklı olarak teknik geziler ve doğa yürüyüşleri yapılıyor. Gerçekten eğlenceli bir şeyler yapmak istiyorsan ya düzgün bir topluluğa gireceksin ya da ortamını ona göre kurman gerektiğini düşünüyorum.