Müdür yardımcısını Cimer'e şikâyet edince tehdit etti

11.sinif Anadolu lisesi öğrencisiyim okul müdür yardımcısı saçımı kesmem için zorluyordu. Bende cimere şikayet ettim ve müdür yardımcısı öyle bir şey olmadığını saclarina karismadiklarini söylemiş. Benim şikayet ettiğimi öğrenmiş. İl milli eğitim müdürü bizim okul yardımsinin öğrencisi ve bugün babamı aramış pazartesiye kadar kesmez ise "okuldan attıracağım siciline işleyecek ve KYK yurtlarinda kalamaz, burs alamaz" demiş. Siz ne yapmalıyım?

En sinir olduğum mesele şu ya hocam Allah aşkına bu adamlara göz yumdukça milletin tepesine binerler sizin haksız olduğunuz bir şey yok sizin yerinizde olsam sonuna kadar giderim. Ayrıca yönetmelikte gerçekten böyle bir şey yok arkadaşlarımın çoğunun saçları omzuna kadar geliyor.
 
@Emrethm hocam bu adamları ister istemez seneye de çekeceksiniz. Bir de okullar müthiş eğitim veriyormuş gibi okuldan atarız falan diye de tehdit etmişler. Açıkçası bu durum benim kanıma dokunurdu. AÖL düşünüyor musunuz seneye? Ben sizin yerinizde olsam seneye bunları çekmekle uğraşmazdım.

Açığa geçmeyi düşündüm ama ben yapamam hocalarım da öyle bir şey yapma dedi derslerinde başarılı olduğumu biliyorlar ve öğrencileri olarak kalmamı istiyorlar. Zaten hocalarım beni haklı buluyor beni savunuyorlar.
 
@Emrethm hocam gerçekten derslerinizde başarılı biriyseniz okul size engel olacaktır. Kaldı ki insanız, bu tiplerle uğraşmak illaki can sıkar. Eğer ki AÖL hakkında sorularınız olursa konu açarak beni etiketlemeniz yeterlidir. Aklınıza takılan soruları cevaplarız.
 
Kılık kiyafet kuralları saça karışmıyor. İsterse 3 numara isterse beline kadar uzun saçla gidebilir. Yönetmelikte uzun saç yasak diye bir madde yok.

Öyle bir yasak yok zaten ama arkaları sağlam işte il MEB müdürü kendisinin öğrencisi okuldan atarlar diye korkuyorum işte.
 
Lisede Kilik ve Kıyafet Kuralları ne diyorsa uymak zorundasın. Abartı bir saç ise kesmen gerekir.
Kime göre neye göre abartı acaba? Saçma sapan yorumlar atıyorsunuz. Saçlar temiz olmak kaydıyla istediğin kadar uzatabilirsin. Kimseyi ilgilendirmiyor. Lise çağında nasıl örtü serbest olduysa birinin saç uzatmasına karışmak da aşırı absürt.
Kimse bu sebeple seni okulda falan atamaz. Sen sakin kal ve muhattap olma. Başka bir neden oluşturma.
 
@Emrethm yönetmeliğe göre saçın uzun olması problem değil. Ek olarak okuldan atılmayı gerektirecek bir suç değil. Okuldan atılma gibi büyük cezalar genellikle il milli eğitim müdürlüğüne bildiriliyor. Dolayısıyla okuldan atamaz, göz korkutma sadece.
 

Geri
Yukarı