Merhabalar, MEB in yeni müfredat olayını duymuşsunuzdur. Müfredatı değiştirecekler ve değişen müfredat içerisinde Atatürkün olmayacağını iddia eden çok ünlü haber kuruluşları var mesela:
t24.com.tr
vb.
Fakat ben MEB'in sitesinden müfredata baktığımda Atatürkün olduğu fazla fazla dersler gördüm:
Örneğin 8. sınıf inkilap dersi. Aynısı lise inkilap içinde geçerli. Yani Atatürk hala var fakat millet Atatürksüz müfredattan bahsediyor.
Ben mi yanlış anladım yoksa medyada bir dezenformasyon mu var?

MEB'in açıkladığı yeni müfredat programına sosyal medyada tepki: "Atatürk'süz müfredat olmaz, olamaz!" - Fotoğraf Galerisi
Uzun süredir üzerinde çalışılan ve 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adını taşıyan yeni müfredat taslağı paylaşıldı. Uygulama, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda başlayacak. Açıklanan müfredatın ardından taslağa Eğitim İş Sendikası ve CHP'nin yanı sıra vatandaşlardan da...

vb.
Fakat ben MEB'in sitesinden müfredata baktığımda Atatürkün olduğu fazla fazla dersler gördüm:
Örneğin 8. sınıf inkilap dersi. Aynısı lise inkilap içinde geçerli. Yani Atatürk hala var fakat millet Atatürksüz müfredattan bahsediyor.
Ben mi yanlış anladım yoksa medyada bir dezenformasyon mu var?