Müge Anlı - Palu Ailesi Gizemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar normalde TV seyreden bir insan değilim ancak geçenlerde bu programa denk geldim. Kısaca anlatmak gerekirse ve benim de anladığım kadarıyla "Çünkü çok karışık olaylar var, üstüne üstün resimdeki aile sürekli yalan konuşuyor"; Sağ alt köşede görünen kel sapık kendi öz evlatları dahil olmak üzere eziyet eden - tecavüz eden - öldürüp saklayan bir canavar.

Yanındaki eşi ise tüm bunlara şahit olduğu ve bildiği halde kocasını korumaya devam eden bir mahluk. Sol üstteki İsa isimli arkadaş ise salak ayağına yatan ancak cinayette parmağı olan bir suçlu. Sağ üstteki anne ise tüm bunlardan haberi olduğu halde reddeden ve suçu ailenin farklı bir kesimine atan biri.

Sağ alttaki Tuner isimli arkadaş aileyi büyü - muska - cin gibi şeyler ise kandırıp ailesini korkutmayı başarmış. Nasıl becermiş bilmiyorum ancak köpek gibi korkutmayı başarmış kendi ailesini. Aile o kadar kör ki yanı başlarında apaçık ortada olan düşmanı göremiyorlar.

Olay bugün yarın netlik kazanacak ve suçlular ceza evine girecektir diye tahmin ediyorum. Ağzından Allah kelimesini eksik etmeyen insanların, başından başörtüyü eksik etmeyen insanların gerçekleştirmiş olduğu eziyetler - tecavüzler - cinsel fanteziler ve cinayetler, en önemlisi de bunları bilip sessiz kalan aile fertlerini gördükçe kendimden utanıyorum.

Bu nasıl bir vahşettir çözemedim. Yapılanları anlatamıyorum burada.

1546704860065.png

Gerçekten nasıl oluyor böyle şeyler, bilemiyorum. Nasıl bir zihniyettir bu?

Eğitim, aile, çevre.. Bunlar birbirinden uzak ve toprak altında kalınca normal olarak yaşanabiliyor.

Birçoğunu izlemiş biri olarak gerçekten akıl almayacak durumlar var. İnsanlar yani buradaki bu durumdaki insanlar kaybetmekten, elalem ne der, rezil olur muyum ve son olarak öldürülür müyüm korkusu ile baş başa kalıyor. E tabii sonra cinayetler gizleniyor, yardım ve yataklık ediliyor. Bana göre yine eğitimsizlik başta geliyor çünkü kimse zamanında başına kötü bir olay gelirse ya da görürsen "Polise, Jandarmaya" git dememiş ve bir haber yaşıyorlar. Cehalet dolu olunca bunlar gerçekleşiyor maalesef.

Rıza Baba sende çözemediysen biz ne yapalım.

Ahlaktan yoksun bir dinin getirdikleri bunlar oluyor maalesef. İçi boş ve şekilci. İslam kendi rönesasını yapmıştı. Yunus Emreler, Mevlanalar vb. sonra Araplaştık ve yozlaşma başladı. Evrile evrile son bu hale geldi.
İnsanların inançlarına laf edesiniz diye açmadım bu konuyu, eğitimsizlikle, cehalet ile alakalı bir konu.
Konuyu dine çekmemeye gayret edelim lütfen, konu mecburen kapatılıyor aksi durumlarda.

Bu yapılan insanlık ile alakalı bir konu. İnsanların cin gibi varlıklar ile korkutulup kukla gibi kullanılması konusunda gerekli yorumu zaten yaptım, lafımı esirgemedim. Hiçbirinin müslümanlığı da kalmamıştır zaten.

Bana niye kızıyorsun ki? Ben mi yozlaştırdım dini kendin söylemişsin. Adam tecavüz ediyor. Allah deyince affedileceğini sanıyor. Halbuki yüksek bir ahlak anlayışı olsa zaten en başta yapmazdı bunu. Konu kapanmasına bir sebeb yok. Çünkü ortada bir tartışma yok. Sen ne yazdıysan bende aynısını yazdım. Ne eksik ne fazla.

Son düzenleme:
Arkadaşlar çünkü her seferinde suçu insanlar yerine inançlara atıyorsunuz. Bu insanları bu hale getiren şey bizzat kendi içlerindeki şeytanlık. Normal bir insan yapar mı bunları?

Katıldığım bir yorumun vardı onu da kaldırmışsın hemen; "Yunus Emreler, Mevlanalar vb. sonra Araplaştık ve yozlaşma başladı. Evrile evrile son bu hale geldi."

Yoksa kimseyi savunduğum falan yok kimliğinde Müslüman yazıyor diye, o işler kimlikte ne yazdığı ile olmuyor zaten.

Yanlış anlaşıbileceğini düşündüğüm için kaldırdım. Sonuçta biri çıkıp Yunus Emre ve Mevlana İslamda rönesansı temsil edemez, deseydi. Aslında o zaman tartışma çıkacaktı. Sende bunu istemediğin için silmek zorunda kaldım.

Dediğim gibi sen ne dediysen bende aynısını söyledim. Ne eksik ne fazla. Sadace biraz farklı söyledim. Ortada bir tartışma yok. Tartışmak için farklı kutup olması lazım. Biz aynı şeyi söylüyoruz. Bende inançların bu son halinin insan temelli oldugunu söylüyorum. Evrile evrile yozlaştı ve içi boş, şekilci bir hal aldı. Özünü anlamadığımız ve gündelik hayatımıza uygulamadığımız rütüellere dönüştü. Özü unutup kabuğa çok takıldık. O boş kabuğun içinede ne kadar iğrençlik varsa doldu.

Böyle düşünmene sevindim, sert çıktıysam özür dilerim her ihtimale karşı. Bir aile nasıl baştan aşağı böyle bir pisliğin içerisine batar çözemiyorum yine de. Yani inle cinle kandırmak değil tek başına, bu insanların içlerinde kötülük var; yoksa susmaları için - ört bas etmeleri için bir sebep değil bu. Hepsinin içerisinde teker teker şeytanlık var. Cehaletten beslenen bir şeytanlık.

Biz üst kattaki yeğenimin düşme sesini bile duysak amcamlar hemen gider çocuğa ne oldu, niye ilgilenmiyorsun gibilerinden sorar yengeme hafif espri ile karışık, alınmasın diye. Ama ortada; çevresindeki herkese darp - taciz - sömürü uygulayan bir katil var, kimsenin gıkı çıkmıyor aile içerisinde. Birini öldürmek sıradan bir şey haline gelmiş bu aile için. Gerçekten kıyamet alameti bu tip şeyler, çivisi çıkmış dünyanın.

Daha haberlere çıkmayan nice suçsuz günahsız çocuk taciz haberleri - nice öldürülen kadın vardır. Bunlar yalnızca duyduklarımız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı