Mühendisligin nerede okuduğunun önemi var mi?

Zaten şu YKS stresinden kurtulursam Almanca Rusça'ya da Çince 3unden birini ilk aşamada öğrenmek istiyorum neyse hayırlısı ben önce çalışıp bir yer kazanayimda gerisine bakarız.
Üniversite yıllarını boş geçirmeyin. Ortalamam yüksek olsun, yarışmalar boş iş diye düşünenlerden olmayın. Her kafadan ses çıkar üniversitede. Siz ikisini de bir arada götürün. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

20 yıllık elektrik elektronik mühendisi olarak yazıyorum.
Kendi işini kuracak, eş dost v.s ile çalışacaksan öğrenciye değer veren az öğrencili bir üniversitede okuyacaksan sorun YOK.
İş sende biter ancak kamu hariç başka kurumsal bir yerde çalışacaksan :
Nerede okuduğunun önemi VAR.
Torpilin varsa, yine var.
Seni işe alacak adamlar niye odtü, hacettepe'li adamı almadı da gitti kırsal üniv. adamı aldı diye onları da sorgulayacaklardır, onlarda bunu bildiği için torpil yapamayacaktır.

Hocam ikinci dil konusunda, ben İngilizce'yi iyi düzeyde konuşuyorum, keyfi olarak da iki senedir Felemenkçe öğreniyorum.

Burada ikinci dilin de önemli bir dil olması -Almanca, Fransızca ve Çince gibi- sizce büyük bir etki yaratır mı?

Felemenkçe'den sonra Almanca öğrenmeyi planlıyorum. Bir nevi geçiş dili olacak Felemenkçe.
Çok büyük etki yaratır. Belli başlı ülkelerle ticaret yoğun olduğu için o ülkelerin dillerini bilmeniz beklenir. Felemenkçeyi umursayacaklarını düşünmüyorum. Sadece kişisel gelişimine önem veren biri olduğunuzu düşünürler o kadar. Birçok mühendis Almancaya ya da Fransızcaya yöneliyor. Çince herkesin altından kalkabileceği bir dil değil.

Kendi işini kuracak, eş dost vs ile çalışacaksan öğrenciye değer veren az öğrencili bir üniversitede okuyacaksan sorun yok.
İş sende biter ancak kamu hariç başka kurumsal bir yerde çalışacaksan:
Nerede okuduğunun önemi var.
Seni işe alacak adamlar niye ODTÜ, Hacettepe'li adamı almadı da gitti kırsal üniv. Adamı aldı diye onları da sorgulayacaklardır, onlarda bunu bildiği için torpil yapamayacaktır.

Her şey çok zor.

Kendi işini kuracak, eş dost vs ile çalışacaksan öğrenciye değer veren az öğrencili bir üniversitede okuyacaksan sorun yok.
İş sende biter ancak kamu hariç başka kurumsal bir yerde çalışacaksan:
Nerede okuduğunun önemi var.
Seni işe alacak adamlar niye ODTÜ, Hacettepe'li adamı almadı da gitti kırsal üniv. Adamı aldı diye onları da sorgulayacaklardır, onlarda bunu bildiği için torpil yapamayacaktır.

Peki önemi var ama ben okusam açıkta kalır mıyım bir yerlere girsem tecrübe edinsem falan bakışları değişir mi?

Kendi işini kuracak, eş dost v.s ile çalışacaksan öğrenciye değer veren az öğrencili bir üniversitede okuyacaksan sorun YOK.
İş sende biter ancak kamu hariç başka kurumsal bir yerde çalışacaksan :
Nerede okuduğunun önemi VAR.
Seni işe alacak adamlar niye odtü, hacettepe'li adamı almadı da gitti kırsal üniv. adamı aldı diye onları da sorgulayacaklardır, onlarda bunu bildiği için torpil yapamayacaktır.
Sizin yanınızda deneyim konusunda çömez kalırım lakin piyasanın değiştiğini bilmeniz lazım. Liyakat diye bağıran muhalif tayfa bile her tarafa kendi adamını yerleştiriyor. Diplomanız çöp gibi görülüyor. Savunma Sanayisi'ne de yarışmalarda derece yapanları öncelik olarak alıyorlar. Artık sadece mezun ol, iş hazır devri bitti. Lütfen size karşı çıkıyormuşum gibi düşünmeyin. Genç meslektaşlarınızın durumu ne yazık ki böyle. Kopyayla mezun olup matematik bilmeyenin birinin ,ismini vermeyeyim, çok iyi bir şirkette iş bulduğuna şahidim.

Sizin yanınızda deneyim konusunda çömez kalırım lakin piyasanın değiştiğini bilmeniz lazım. Liyakat diye bağıran muhalif tayfa bile her tarafa kendi adamını yerleştiriyor. Diplomanız çöp gibi görülüyor. Savunma sanayisi'ne de yarışmalarda derece yapanları öncelik olarak alıyorlar. Artık sadece mezun ol, iş hazır devri bitti. Lütfen size karşı çıkıyormuşum gibi düşünmeyin. Genç meslektaşlarınızın durumu ne yazık ki böyle. Kopyayla mezun olup matematik bilmeyenin birinin, ismini vermey.

E hocam peki ben ne okuyabilirim sizce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı