Mühendislik mi ell mi?

feramuz38

Hectopat
Merhaba. Dandik bir taşra üniversitesinde mühendislik birinci sınıfım. Üniversite sınavına tekrardan girip iyi bir okulda(Ankara üniversite gibi) İngiliz dili ve edebiyatı okumak ne kadar mantıklı? Buna benzer bir konu yine açmıştım zaten ama.
Ne okulu ne de bölümümü sevmiyorum hiçbir alakam yok. Ve mezun olduktan sonra da pek bir gelecek göremiyorum. Abiler ablalar tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Dandik bir üniversite de mühendisliktense iyi bir okulda elt okumak bana daha mantıklı geliyor. Ama kararsız kalıyorum.

Böyle bir yol için çalışmaya başlayınca ilerisi için bir planın olması lazım. İleride ne yapmayı düşünüyorsun? Dil okuyanların çoğunun ilerideki hayatı eğitim alanında kuruluyor. Böyle bir şey sana uygun mu?

ELT mi ELL mi? Başlıkta ELL yazıyor fakat aşağıda ELT yazmışsın. İkisi birbirinden çok farklı şeyler.
Evet yalnış yazmışım. ELL demek istedim.
Böyle bir yol için çalışmaya başlayınca ilerisi için bir planın olması lazım. İleride ne yapmayı düşünüyorsun? Dil okuyanların çoğunun ilerideki hayatı eğitim alanında kuruluyor. Böyle bir şey sana uygun mu?
Aslında tam olarak bir gelecek planım yok. Bölümü severek okuyacağımı düşünüyorum ve şuan ki bölümümü ve okulumu sevmiyorum. Ve bu bölümden mezun olanlar tam olarak ne yapıyor bilmiyorum. İnternette çok bilgi kirliliği var işte yok iş bulamazsın bu bölüm sana bir vasıf katmıyorculardan tutun da öve öve bitiremeyenlere kadar.
Okuduğun bölümü seviyorsan yapacağın tek şey 3.5+ ortalama yapıp sektörde seni en çok çeken alanın uzmanı olmak. O saatten sonra kimse üniversitene bakmaz.
Ya ne bölümü ne okulu seviyorum. Ve üniversite gerçekten iyi değil (+200k ile girdim) ve her sene mühendisliklerin tonla mezun vermesi vs canımı sıkıyor. Siz mühendis misiniz? Mühendislik okumak enayiliktir! - Memurlar.Net
Siz mühendis misiniz?

Aslında tam olarak bir gelecek planım yok. Bölümü severek okuyacağımı düşünüyorum ve şuan ki bölümümü ve okulumu sevmiyorum. Ve bu bölümden mezun olanlar tam olarak ne yapıyor bilmiyorum. İnternette çok bilgi kirliliği var işte yok iş bulamazsın bu bölüm sana bir vasıf katmıyorculardan tutun da öve öve bitiremeyenlere kadar.
Böyle şeylere sadece bölüm bazlı bakmak ne kadar mantıklı gözükse de değil maalesef. Okuduğun üniversitenin de epey önemi var. Şırnak'ta makine mühendisi adam muhtemelen iş bulma da zorlanacak evet ancak ODTÜ'de okuyan adam iş bulma konusunda pek zorlanmaz. O yüzden sadece bölümüm iş imkanları ne diye bakmak doğru değil, üniversitenin kalitesi de çok önemli. Aynı bölüm 300k'dan da okunabiliyor, 1k'dan da. Tam olarak hangi bölümü okuyorsunuz?

Böyle şeylere sadece bölüm bazlı bakmak ne kadar mantıklı gözükse de değil maalesef. Okuduğun üniversitenin de epey önemi var. Şırnak'ta makine mühendisi adam muhtemelen iş bulma da zorlanacak evet ancak ODTÜ'de okuyan adam iş bulma konusunda pek zorlanmaz. O yüzden sadece bölümüm iş imkanları ne diye bakmak doğru değil, üniversitenin kalitesi de çok önemli. Aynı bölüm 300k'dan da okunabiliyor, 1k'dan da. Tam olarak hangi bölümü okuyorsunuz?
endüstri müh.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı