Tıp mı diş mi mühendislik mi?

ozge_xp

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, özellikle tıp okuyan öğrenciler ilgilenirse sevinirim, sırf hukuk için eşit ağırlık düşünüyordum ancak fark ettim ki ülkede hukuk okumanın birçok zorluğu var. Sayısal bölümlere de ilgim vardı ama ben hukuk için sayısal düşünmüyordum şimdi ise hukuktan vazgeçip sayısalda 3 bölüm arasında kaldım. Mühendislikten ziyade diş ve tıp arasındayım. Sizin şahsi görüşleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece kitaptan çalışıp bir şeyler öğrenmek itiyorsan tıp. Bol bol ödev ve proje yaparak uygulamalı olarak öğrenmek istiyorsan mühendislik. Diş hekimliği eğitimi ile ilgili bilgim yok ancak iyi para kazanırsın.

Benim görüşüm mühendislik. Ama benim görüşüm. Sen ne istiyorsan onu yapmalısın hangisinde mutlu olacağını düşünüyorsan oradan ilerle.

Hem mühendis hem de avukat biri olarak diyeyim ki bu ülkede sağlık sektörü ABD deki silah sanayii gibi işlev görüyor. Özel sektörün ayarlarıyla oynandığı ancak sağlık sektörüne paranın aktığı bir yerde zorlukları da olsa tıp okumak 10 arkadaşınızın 8 inden iyi durumda olacağınızı otomatik garanti etmek gibi bir konu.

Örnek vermek gerekirse benim tıp bitiren arkadaşım şuan 90 bin küsür gelir alıyor. Ben kendi hukuk büromu açtım ve az çok çevrem var evet mesleğimin başında da olsam 90 bin aylık benim için şuan uçuk bir hedef aylığım 30-35k civarına denk geliyor. Ben mesleğimde üst seviyeye geldiğimde enflasyondan ötürü sürekli doktorlara da zam yapılacağı için benim üst seviyem onun üst seviyesine fark atamayacak yani değmeyecek. Benzeri mühendislik için de geçerli. Çok üst bir mühendis olup, kurumsal bir firmada işe girdiğinde büyükşehirde bile alacağın paralar az çok belli nadiren doktorluğu geçeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı