Evet arkadaşlar üniversite sınavı bitti ve genel olarak normal geçti diyebilirim. İstediğim sıralama gelir diye tahmin ediyorum gelmezse düşük bir üniversite yerine mezuna bırakacağım. Fakat şu an sanki istediğim sıralama gelmiş gibi düşünüp detaylı bir konu oluşturuyorum ve sizden de yapıcı, detaylı yorumlar bekliyorum. Lütfen konuyu tamamen okuduktan sonra cevap verin. Yıkıcı yorumlar yapmayın çok rica ediyorum. Yüksek ihtimalle bilgisayar mühendisliği okuyacağım eğer mühendislik seçersem.
Şimdi gelelim konumuza, mühendislik okursam bildiğiniz gibi bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım olacak. Aklımda normalde okul için MacBook Pro alıp elimdeki sistemi satıp PS5 almak vardı. Fakat malum vergilerden dolayı PS5 çok yüksek bir fiyattan çıkacak, oyunları da pahalı. Sırf birkaç exclusive oyun için değer mi bilemiyorum. O yüzden sanırım bundan vazgeçtim.
Şu an elimde Intel i7 6700K işlemcili, 16 GB RAM ve GTX 1080 ekran kartlı imzada bulunan masaüstü sistem var. Bunu oyun için kullanıyorum. Klavye fare kulaklık gibi ekipmanlar çok kötü yani bir seneye bozulacak gibiler bunu ekleyeyim. Nakit olarak da tam olarak 10.000 TL param var. Şu an mevcut olanlar bunlar. Üniversite için bir setup kararı vermeye çalışıyorum ve seçeneklerimi sıralayayım sizler için:
1. elindeki sistem kalsın, yanına MacBook Pro al.
2. elindeki sistem kalsın, uygun bir Ultrabook alıp kenara para koy.
3. elindeki sistemi Ryzen 3600X, yeni anakart, yeni işlemci soğutucu, yeni kasa ve yeni ekipmanlar ile yükselt ayrıca yanına uygun bir Ultrabook al.
4. elindeki PC'yi sat ve PS5 + MacBook Pro al.
5. elindeki PC'yi sat ve paranla birleştirip iyi bir Gaming laptop al hem okulda hem oyunda kullan. Kenara da bir miktar para ayır.
Peki önceliklerim neler? Öncelikle şunu sormak istiyorum elimdeki sistem beni ne kadar götürür (yüksek ayarlar - sabit 60 FPS)? Çünkü alacağım veya elimde olacak cihazların beni en az 5 yıl rahat biçimde götürebilmesi gerek. Kenara para bırakmak ilk önceliğim olmasa da eğer bırakabilirsem güzel olur. MacBook Pro tasarım ve konfor anlamında çok hoş ama pahalı. Ultrabook alacaksam MacBook gibi tasarımı güzel ve taşınması kolay bir şey olsun istiyorum. Ayrıca yazı yazdığım için klavyesi de iyi olmalı. Batarya performansı da önemli tabii.
Eğer fikriniz Ultrabook veya Gaming laptop yönünde olursa lütfen ürün de önerirseniz çok sevinirim. Ayrıca alınacak ürünlerin temmuz-Ağustos aylarında alınacağını belirteyim.
Biliyorum sayın sosyal üyeleri, mükemmeliyetçilik huyum yüzünden sizi çok rahatsız ediyorum. Mazur görün. Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum
.