Mühendislik programları için sistem önerisi

144383

Kilopat
Merhabalar,

Ansys, LS Dyna, Siemens NX, Catia gibi mühendislik yazılımlarını kullanmak için bir sistem toplayacağım. Henüz bütçe belli değil ancak bir hayli yüksek olacak. Kullanacağım yazılımlar işlemci tabanlı yazılımlar olduğu için işlemciyi maksimumda tutmayı düşünüyorum ve Intel 15. nesili beklemeyi planlıyorum. Ekran kartı konusunda büyük beklentilerim yok. Daha çok işlemci, RAM ve soğutma konusunda beklentilerimi yüksek tutuyorum. Parçalar konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Sistem parçalarını satın alabileceğim güvenilir platformlar da önerirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Merhaba,

Ansys, LS dyna, Siemens nx, catia gibi mühendislik yazılımlarını kullanmak için bir sistem toplayacağım. Henüz bütçe belli değil ancak bir hayli yüksek olacak. Kullanacağım yazılımlar işlemci tabanlı yazılımlar olduğu için işlemciyi maksimumda tutmayı düşünüyorum ve Intel 15. nesili beklemeyi planlıyorum. Ekran kartı konusunda büyük beklentilerim yok. Daha çok işlemci, RAM ve soğutma konusunda beklentilerimi yüksek tutuyorum. Parçalar konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Sistem parçalarını satın alabileceğim güvenilir platformlar da önerirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Intel'in son fiyaskosundan sonra güvenip Intel'den işlemci alamam ben şahsen. Kullanacağın programlarda daha iyi bir performansı varsa onu bilemem ama... Eğer sorun değilse senin için AMD tercih et bence.

Bence de ekran karti kesinlikle NVIDIA tercih edin muhendislik icin ise 7800x3D ya da i9 14. nesilmolabilir ama 7800x3D cok sevilen bir islemci sizin terciginize bagli.

Bence de ekran karti kesinlikle NVIDIA tercih edin muhendislik icin ise 7800x3D ya da i9 14. nesilmolabilir ama 7800x3D cok sevilen bir islemci sizin terciginize bagli.
Teşekkür ederim. Intel i9 14. nesil işlemcilere çoğu kişi çok ısınıyor, yeterince performanslı değil gibi yorumlarda bulunuyor. AMD ve Intel tercihi arasındaki temel fark nedir? Çoğu kişi AMD'den uzak dur gibi söylemlerde buluyor.

Teşekkür ederim. Intel i9 14. nesil işlemcilere çoğu kişi çok ısınıyor, yeterince performanslı değil gibi yorumlarda bulunuyor. AMD ve Intel tercihi arasındaki temel fark nedir? Çoğu kişi AMD'den uzak dur gibi söylemlerde buluyor.
Isınıyor evet 420mm radyatörlü sıvı soğutmalar bile tutamıyor. İşlemci arızalarına adamların önerisi sadece undervolt yapın oldu verimlilik sıfır, silikon israfı sadece ve ölü soket. Kim AMD'den uzak dur dedi bilmiyorum ancak diyen varsa da bir şey bilmiyordur günümüz teknolojisine dair.

Bütçe çok yüksekse 7950X alabilirsiniz, 7950x3D harici x3D serisinden uzak durun oyun işlemcileri çünkü. 7950x3D'de watt/performans açısından üzmez iş alanında, araştırmanızı öneririm.

Isınıyor evet 420mm radyatörlü sıvı soğutmalar bile tutamıyor. İşlemci arızalarına adamların önerisi sadece undervolt yapın oldu verimlilik sıfır, silikon israfı sadece ve ölü soket. Kim AMD'den uzak dur dedi bilmiyorum ancak diyen varsa da bir şey bilmiyordur günümüz teknolojisine dair.

Bütçe çok yüksekse 7950X alabilirsiniz, 7950x3D harici x3D serisinden uzak durun oyun işlemcileri çünkü. 7950x3D'de watt/performans açısından üzmez iş alanında, araştırmanızı öneririm.
Teşekkürler.

Yaptığım araştırmada kullandığım programlarda Intel işlemcilerin daha performanslı olduğu sonucuna vardım. Sizce 15. Nesil'i mi beklemeliyim yoksa 13 mü almalıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı