Mühendislik ve tasarım için X399 ve Threadripper sistem toplama

OmerF3

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir makine mühendisi olarak kullandığım 6 senelik laptop tasarım konusunda artık bana yetmediği için tamamen tasarım ve render almaya yönelik bir sistem toplamak istiyorum. Fakat bütçem çok kısıtlı olduğu için 2. el ve eski bir sistem toplamak zorundayım. Şuan kullandığım laptopta i7 7500uU - 930MX - 16 GB Dual Channel RAM bulunuyor. Bu bilgisayarı da 2017 başında yine maddi zorluklarla aldığım için o zaman da tasarım için çok uygun olmamasına rağmen almak zorunda kalmıştım. Dolayısıyla ne kadar eski olsa da elimdekinden daha üstün olacağı için o kısmını sorun etmiyorum.

Daha önceden de konuya ilgim olduğu için Threadripper ve Nvidia Quadro bir sistem toplamak istiyorum. Biraz araştırdım ve bütçeden dolayı 1950x'in benim için uygun olduğuna karar verdim. Fakat anakart konusunda Türkiye'de x399 bulmak oldukça zor. Bu noktada aşağıdaki anakartlar arasında teknik olarak çok fark görünmese de performans açısından fark olur mu?

-Gigabyte X399 Designare EX
-ASUS x399 Prime
-MSI X399 SLI Plus
-ASUS Rog Strix X399
-Veya alternatif anakart önerisi

Ekran kartı olarak Nvidia Quadro 6000 veya performans olarak yakın bir kart istiyorum. Özellikle Quadro serisi isteme sebebim çalıştığım programlara destek vermeleri.

Bu konudaki tüm tavsiyelere açığım. Son olarak tekrar etmek istiyorum. Oyun veya grafik tasarım için değil sadece 3 boyutlu teknik tasarım için kullanacağım.

Şimdiden teşekkür ederim. Yorumlara bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı