Rehber Mükemmel Windows için Detaylı Rehber

Hocam rehber çok güzel olmuş her şeyi yaptım çok memnunum daha az yer kaplıyor ve daha hızlı. Fakat bir sorum olacak, linkini verdiğiniz .reg dosyasını uyguladıktan sonra kayıt defterim bozuldu. Yeniden format atmak zorunda kaldım. Bunun nedeni nedir acaba?

Düzeltme: LTSC 2021 öncesi çıkan normal LTSC sürümleri de 10 yıl destekleniyor. Yani LTSC 2019 2029'a kadar destek alıyor.
Resmi açıklama:
"Peki ya LTSC'nin güncel sürümleri – Windows 10 Enterprise LTSC 2015/2016/2019?

Daha önce piyasaya sürülen LTSC sürümlerinin yaşam döngüsünü değiştirmiyoruz.

Bu değişiklik yalnızca Windows 10 Enterprise LTSC'nin 2021 takvim yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanan bir sonraki sürümünü etkiler."
Kaynak:

Bende de aynısı oldu, dediğim gibi diğer servislerle ve tweakler ile çakışma olabilir. CTT Debloater+privacy.sexy kullanın. Üstten Strict'i seçin, eğer Microsoft Store kullanıyorsanız Store servislerini Revert etmeniz lazım yoksa indireceğiniz hazır script Store'u da kapatıyor.

Olmayacağını biliyorum ama sormak istiyorum. Yazılım ile ilgileniyorum bu sürümü kurarsam VS Code tarzı uygulamar sorunsuz çalışır mı? Aynı şekilde oyunlarda sıkıntı olur mu?
oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. gamepass'im var, steam'den tüm AAA oyunları oynuyorum. oyuna dair hiçbir sıkıntım yok şuan.

Hocam bu rehberi 4 GB RAM 128 GB SSD'e sahip bir laptopta uygulasak etkisini görür müyüz hız bakımında?
görürsünüz SSD varsa sıkıntı yok. ha ama oyun bakımından sorun yaşarsınız hem yeterli alanınız yok hem de ram az. Ama günlük kullanım için sizi asla üzmez.
Bu işlemi yapıp yeniden başlattıktan sonra Windows başlamıyor mavi ekran alıyorum. Sıfırlama yapmadan kolay yoldan işlemi nasıl geri alabilirim?
sıfırlama yapmadan işlemi geri almanın tek yöntemi yedek almanız yani geri yükleme noktası oluşturmanız gerekiyordu. ama güvenli mod ile çalıştırmayı deneyip düzeltebilirsiniz belki.

Chromium köylüsü olduğum için şu işi bir türlü çözemedim. Siteler rezalet gözüküyor, kontrast ve keskinlik çok fazla. Avatar rengim bile beyaz gözüküyor.

Eki Görüntüle 1637385
dark reader eklentisi ya da chrome:flaggs kısmından yapmış olduğunuz "dark mode" ayarları buna sebebiyet veriyor olabilir. eklentisiz gizli modda yapmayı deneyin.
Bir diğer sorum da benim bilgisayarım zaten aktivasyonlu. Home,Pro ve SingleL kurarken aktivasyon falan istemiyor burada sorun olur mu?
Eki Görüntüle 1637395
LTSC sürüm farklıdır ve aktivasyon isteyecektir. mevcut key'iniz işe yaramaz.
Sağ olun ama sanırsam bunda mağaza uygulaması yokmuş onun için vazgeçtim. Yine de teşekkürler başkalarına yardımcı olur.
mağaza uygulaması ekleme yöntemini anlattım rehberi tam okuyunuz.
evet benim önerdiğim araçlar zaten size alternatif olsun diye yani benim dosyalarımı kullanmak istemeyen kendileri yapmak isteyen kişiler için yapmıştım. yani rehber de aslında hiçbir şey zorunlu değil zaten çoğu yerde belirttim. ben herkese göre bir çeşitlilik sağladım. sorun yaşayan dostlar kesinlikle bu çakışma yüzünden yaşıyorlar.

Elinize sağlık hocam, bu rehberin Windows 11 için olanı da gelir mi?
w11'e şuanlık yapmayı düşünmüyorum ama işlemler hemen hemen aynı sayılabilir. birkaç ufak detay farklılık yaratıyor sadece.

regedit dosyası ile ilgili ya benlik bir problem var çünkü PC'miz birebir aynı değil kurulu ayarlar programlar vs.. falan, ya da yaptığınız işlemler çakışmış olabilir. buradan tüm dostlara önerim benim regedit'imi kullanmadan sadece size önerdiğim araçları kendi kişisel zevklerinize göre kullanın tamamen yeterli olacaktır. (konuyu düzeltemiyorum düzeltebilsem dosyaları kaldırabilirim.)
düzeltme için teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Bir dahakine kayıt defterinin yedeğini almayı unutmayacağım. "Windows Startup Repair" de kaldı cihaz format atmak zorunda kaldım. Her şeyi yaptım rehberde onun dışında.

Rica ederim.
Ayrıca LTSC 2019 destek süresi kısmını raporlayında moderatörler düzeltsinler.

Windows Update'i nasıl kapatacağız?

Bir dahakine kayıt defterinin yedeğini almayı unutmayacağım. "Windows Startup Repair" de kaldı cihaz format atmak zorunda kaldım. Her şeyi yaptım rehberde onun dışında.
ufak tefek atladığım şeylerden dolayı kusuruma bakmayın. Tek PC olduğu için test etme imkanım olmadı başka bilgisayarda işe yarıyor mu yaramıyor mu diye bazı hataları öngöremedim.
Hocam sadece LoL oynuyorum
sorun pek yaşamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…