Rehber Mükemmel Windows için Detaylı Rehber

Atlas OS nasıldır peki? Atlas OS 20H2 kullanıyorum.
Bem de kullanıyorum memnunum 7. aya girecek süresi.

Aynı dosyalar ama ben şunu fark ettim. 2 gündür 1607 LTSB, 1809 LTSC 2019 ve LTSC 2021 kullanıyorum denemediğim yapmadığım ayar Tweak kalmadı. HPET ayarlarını bile sıra sıra açık kapalı halde test ettim. Oyunlarda çok ciddi performans sorunları var. Bu sürümler sanırım oyun için uygun değil. 22H2 Pro kullanıyordum hangi yapı numarası olduğunu unuttum ama o sürüm de oynadığım oyunlar da gram sorun yaşamıyorum. Aktif olarak BF1 ve BF4 MP oynuyorum bu saydığım 3 sürümde de oyun oynanmayacak derece de kötü oldu. FPS'im anlık olarak düşüp geri yükseliyor. Bir kasma ağırlık var oyunda daha önce böyle değildi yağ gibi akıyordu bu iki oyun. Genel sistem performansı iyi masaüstü işlemleri falan ama oyunlar da maalesef çok kötü sonuçlar veriyor. Bir de normal 22H2 sürümünü deneyeceğim Home Single Language kuracağım bakalım nasıl olacak. Oyun oynayan arkadaşlara LTSB / LTSC sürümlerini önermiyorum kesinlikle. 2 gündür uykusuz uykusuz binlerce deneme yaptım aklınıza ne gelirse öncesi sonrası şekilde geri yükleme noktaları alarak test ettim kesinlikle bu sürümler de oyun oynanmaz.
Ben de buna şaşıyorum. İnternette özellikle forumda araştırma yaptığında LTSC ve LTSB sürümleri havada kapış kapış öneriliyor. Bir kere heves ettim eski kasama kurdum. 30 dakika dayanabildim dedim ya bu ne... Atlas 1803 daha akıcıydı. Bu kadar popüler olması, resmen her önüne gelenin öneriyor olması cidden çok garip. Böyle olunca insan sihirli değnek dokunuşu gibi bir şey sanıyor ama değil işte. Usb sorunları, sürücü sorunları vb türlü türlü sorunlar yaşamıştım |ki bu tarz sorunları o haram ya da günah gibi el tersiyle itilen custom İSO'larda bile bu kadar yoğun yaşamamıştım.| Yine de konu sahibinin yazdıklarını okudum. Fikirlerinden katıldıklarım oldu. Arşivime ekledim. Sonraki format zamanı geldiğinde deneyeceğim bakalım yine aynı deneyimi mi yaşayacağım yoksa sihirli değnek dokunuşu olacak mı bakalım göreceğiz👍 o gün geldiğinde deneyimimi kısaca aktarırım buraya.

Bem de kullanıyorum memnunum 7. aya girecek süresi.

Ben de buna şaşıyorum. İnternette özellikle forumda araştırma yaptığında LTSC ve LTSB sürümleri havada kapış kapış öneriliyor. Bir kere heves ettim eski kasama kurdum. 30 dakika dayanabildim dedim ya bu ne... Atlas 1803 daha akıcıydı. Bu kadar popüler olması, resmen her önüne gelenin öneriyor olması cidden çok garip. Böyle olunca insan sihirli değnek dokunuşu gibi bir şey sanıyor ama değil işte. USB sorunları, sürücü sorunları vb türlü türlü sorunlar yaşamıştım |ki bu tarz sorunları o haram ya da günah gibi el tersiyle itilen Custom ISO'larda bile bu kadar yoğun yaşamamıştım.| Yine de konu sahibinin yazdıklarını okudum. Fikirlerinden katıldıklarım oldu. Arşivime ekledim. Sonraki format zamanı geldiğinde deneyeceğim bakalım yine aynı deneyimi mi yaşayacağım yoksa sihirli değnek dokunuşu olacak mı bakalım göreceğiz👍 o gün geldiğinde deneyimimi kısaca aktarırım buraya.

Bugün yeri gelmişken Vento'ya kopyaladığım LTSC ISO'sunu yükledim. Türkçe ve sorunsuz bir şekilde yüklendi ancak internet simge olarak varken aslen yoktu. Nvcleanstall aracı D diskimde vardı hadi oradan sürücü yükleyeyim dedim interneti görmedi ki sistem sücürü yüklesin. Geri Atlas yüklüyorum şimdi. Rufus'la da denemek isterdim ama 4,4 GB boyutundaki ISO'yu Rufus'la yazdırmak için 8 GB USB belleğe ihtiyacım var ve USB belleklerimi buna harcamak istemedim.

64 GB: Custom Windows 7-8.1-10, Linux karışık (Ventoy)
16 GB: Hafif Linux arşivim (Ventoy)
32 GB: Knoppix 8.1 canlı(Live) acil durum bootable Linux ve kalan depolama genel kullanım.
1 GB: Puppy Focal Fossa
4 GB: Hiren's Boot PE (Windows 10 tabanlı canlı çalışan acil durum sistemi)

USB belleklerim bu şekilde. 64 GB'lik Vento'ya atıp yükledim böyle internet sıkıntısı yaşadım.

Son düzenleme:
Hocam merhaba. Sayısız Custom Windows 10 denemiş biri olarak (Atlas OS, GGos, RekOS, NexusLite OS, performance Edition, ReviOS vb) verdiğiniz linklerdeki ISO'nun boyutu aklıma takıldı. 4,4 GB'lik ISO'dan bahsediyoruz. Atlas, RekOS ve ggos 2 GB bile değildi. Uzun süre Atlas OS 20h kulladım. Bilgisayarı 3 kişi her birimiz farklı amaçlarla kullandık ve hepimiz memnunduk. Format vakti geldiğinde farklı bir şey deneyelim dedik. RekOS 1703(belki 1709'du tam hatırlamıyorum) performansı olağanüstüydü. Atlas'tan iyiydi ama uyumluluk sorunu yaşadığımız program ve oyunlar oldu. Üzülerek bıraktık. Üstüne NexusLite Xtreme gamer V3 denedik. Açıkçası pek beğenemedim. Atlas daha iyi gibime geldi. Hele RekOS uçuyordu buna göre. Üstüne şimdi GGos kurdum. Dil sıkıntımız var ama performansı gayet iyi. Hatırladığım kadarıyla boşta RAM kullanımları

Atlas OS 20H2, 1 GB
RekOS, 700-800 MB
NexusLite Xtreme v3, 1.2 GB
GGos, 1 GB
Sorunsuz kullanılsa en güzeli bu kasaya 8.1 aslında da. Teknoloji işte 10'a zorluyor. Üstelik bu yazdığım değerler açılışta birkaç programım açıkken aldığım değerler. Yine de kıyıda dursun verdiğiniz LTSC ISO'yu da Vento'ya ekleyeceğim. Belki sonraki formatta deneriz. Teşekkürler. Program önerileri de gayet iyi. Aktif olarak Brave ve Librewolf kullanmaktayım. Ublock origin, local cdn ve bitwarden eklentilerini kullanıyorum. Dns olarak dnsforge kullanıyorum. Ungoogled chromiumu birkaç gün denedim ama kullanımda sıkıntılar yaşadım. Hafifti ama kullanamadım. Onun yerine bir alternatif olarak Falkon önerebilirim. Denediğim en hafif ve kullanışlı tarayıcılardan biridir. Privacy sexy'i biliyorum kullanıyorum ama recommended ayarlarda bile sıkıntı yaşamaya başladım o yüzden kullanmamaya başladım. Bulk crap installer ve bleachbit kullanıyorum halihazırda oldukça yararlı programlar. Konu için teşekkür ederim :)

Sistem özelliklerim:
8 GB RAM
1 TB 5200 RPM HDD
2,7 GHz 4 çekirdek Intel i7 işlemci 2620m
NVIDIA GT420 2 GB VRAM

Hocam siz şey değil misiniz ya. Kanalınız vardı YouTube'da. Bahadır EnderGround 😀 Takipçinizim.

Rehberde gözüme takılan bir kısım oldu. Bana kalırsa Defender'a haksızlık edilmiş. MS Defender'ı gayet işlevsel buluyorum, kaldırıp Kaspersky kurmak bir tercih elbette ama buna ödeme yapmak zorunda değilsiniz. Ücretsiz ve hazır kurulu şekilde zaten MS Defender geliyor. Ayrıca, Kaspersky'e kıyasla daha optimize çalışır. Windows'u Microsoft'dan daha iyi tanıyan bir ekip olamaz zaten.

Nasıl olsa şu an Linux kullanıyorum, ancak vakti zamanında herkes dahil ben de Windows kullandım. Kişisel deneyimim ve aynı zamanda profesyonel test sonuçları yazdıklarımı tesciller. Arama motorunuzda 'av test' olarak aratma yaptığınızda, birçok kaynaktan test sonuçlarını incelemeniz mümkün. Hangi atak teknikleri kullanılmış, kaç false-positive var, hangi AV proaktif koruma açısından daha iyi vesaire uzayıp gidiyor.

Genel test sonuçları MS Defender'i top 3'e rahatlıkla sokuyor ve bu size ücretsiz olarak sunulan bir hizmet olduğunu da unutmayın.

bir gerçekte var ki fudlu rat yaratmak çok zahmetli değil, yani bilinçsiz şekilde bilgisayar kullandığınız sürece her türlü zararlı bulaşır.

Olayı AV'lere bağlamak yerine bence "Nasıl bilinçli kullanıcı olunur?" bunu öğrenmek gerek. Ne yazık ki bilgisayar kullanan çok büyük bir kısım bilinçli kullanıcı olduğunu sanıyor ama değiller. (bu kısma ben de bir zamanlar dahildim) Neyse, bu başka bir konu. Onun dışında genel rehber güzel olmuş, elinize sağlık.

Son düzenleme:
Rehberde gözüme takılan bir kısım oldu. Bana kalırsa Defender'a haksızlık edilmiş. Ms Defender'ı gayet işlevsel buluyorum, kaldırıp Kaspersky kurmak bir tercih elbette ama buna ödeme yapmak zorunda değilsiniz. Ücretsiz ve hazır kurulu şekilde zaten ms Defender geliyor. Ayrıca, Kaspersky'e kıyasla daha optimize çalışır. Windows'u Microsoft'dan daha iyi tanıyan bir ekip olamaz zaten.

Nasıl olsa şu an Linux kullanıyorum, ancak vakti zamanında herkes dahil ben de Windows kullandım. Kişisel deneyimim ve aynı zamanda profesyonel test sonuçları yazdıklarımı tesciller. Arama motorunuzda 'av test' olarak aratma yaptığınızda, birçok kaynaktan test sonuçlarını incelemeniz mümkün. Hangi atak teknikleri kullanılmış, kaç false-positive var, hangi av proaktif koruma açısından daha iyi vesaire uzayıp gidiyor.

Genel test sonuçları ms Defender'i top 3'e rahatlıkla sokuyor ve bu size ücretsiz olarak sunulan bir hizmet olduğunu da unutmayın.

Bir gerçekte var ki fudlu RAT yaratmak çok zahmetli değil, yani bilinçsiz şekilde bilgisayar kullandığınız sürece her türlü zararlı bulaşır.

Olayı Av'lere bağlamak yerine bence "nasıl bilinçli kullanıcı olunur?" bunu öğrenmek gerek. Ne yazık ki bilgisayar kullanan çok büyük bir kısım bilinçli kullanıcı olduğunu sanıyor ama değiller. (bu kısma ben de bir zamanlar dahildim) neyse, bu başka bir konu. Onun dışında genel rehber güzel olmuş, elinize sağlık.

Defender zaten birçok antivirüs programından daha iyi. Fakat çok fazla şeye karıştığı için kapatıyoruz biz daha çok. Bir de sistemi kastıran seçenekleri var onları kapatmadığın sürece yavaş çalışıyor sistem. Kaspersky hakkında da şunu söylemek istiyorum. Kaspersky bu forumun milli antivirüs programı. Her konuda rastgelebilirsiniz. Mutlaka öneren çıkar ama aslında pek kaliteli bir yazılımda değil. Kaspersky'nin bulamadığı virüsleri Emsisoft ile bulup anında temizlediğim de oldu. Güvenlik konusunda Emsisoft'u tek geçerim. Özellikle emergency Kit'i 10 numara iş yapıyor üstelik ücretsiz. Hafta da 1 sefer falan tararım sistemimi komple çok güzel yapıyor işini.

Benim ekran kartım gt 730. Bu Windows ile 30 FPS alamadığım oyundan 40 alabilcem mi?

@xaneldal İlk başlarda attığım yorumlardan beri kullanıyorum. Kendimce çok fazla değişiklik yaptım ve bugün bir kere daha kurdum o tarihten beri. Konuda belirtilmeyen tonla tweak yaptım eğer arkadaş isterse liste halinde sunabilirim.

Arkadaşlar uzun uzun testler yaptım şunu belirtmek istiyorum umarım faydalı olabilirim insanlara. Eski nesil bir sisteminiz varsa mesela DDR3 tabanlıysa kesinlikle LTSC 1809 kullanın. 1809 en stabil sürümlerden birisi. Yeni nesil sistemler de bu LTSC 2021'i kurun. 2021 de zaten 21H2 sürümü oluyor aslında. Bu son çıkan güncel sürümler daha çok yeni sistemler için çıkartılıyor ve planlı eskitme uygulanıyor bilerek sistemleri yavaşlatıyorlar amaçları donanım aldırmak ve Windows 11'e geçirmek. Son zamanlar da güncel sürümler de güncel sistemler de bile sorun yaşayanlar var. AMD tarafında FX 8300,8350 gibi Intel tarafında da 3.4.5 nesil işlemcili sisteminiz varsa kesinlikle 1809 kullanın ve ilk çıkan Build sürümlerini kullanın. Windows Update yapmayın kesinlikle. 1809'un en stabil sürümleri 17763.107 ve 316 Build numaralı olanlar. Sakın güncel olan ISO'lardan kurulum yapmayın ya da kurulum sonrası Update açıp güncellemeyin. Windows 7'ye yaptıklarını yapıyorlar bu sistemlere de. Windows 7 en sağlam sistem iken birkaç güncelleme ile sırf Windows 10 kullansınlar diye kağnı yaptılar. Her yerden Windows 10 reklamları fışkırıyordu bilerek yavaşlatmışlardı. İnsanlar da güncellenmemiş ISO ile format atıp eski hızlı hali ile kullanmaya devam ediyordu. Hatta güncelleme kodlarını bile paylaştılar bu güncellemeleri kurmayın kurduysanız silin diye. Hatırlarsanız bu forumda da böyle bir konu paylaşıldı Windows 10 için. 2-3 tane güncelleme kodu verildi bunlar varsa silin diye herkes dert yanıyordu oyunlar kasmaya başladı FPS'im düştü diye konular açılıyordu bu güncelleme varsa kaldır diye yardım ediliyordu o güncelleme kaldırılınca sistem kendine geliyordu bu da aynı mantık. Güncellemeler zaten işe yaramıyor tek yaptıkları sistemleri yavaşlatmak. En güncel 22H2 sürümünü kurdum. Orta ayar da oynadığım tüm oyunlar da Low ayarlara çektiğim halde oynayamadım. Sonra 1903 kurdum %50 oranında düzeldi. Bir de eski sürüm kurayım dedim 1089 kurdum sistem kendine geldi. Her zaman güncel olanı iyi olmuyor bu forumda bu algı var maalesef. LTSC 2021 kurdum güncelleme yaptım sistem kağnı oldu şu an da. YouTube'da video izlerken bile ileri geri sararken kasma oluyor. LTSC 1809 eski nesil sistemlerin ilacı resmen. Sistemin kaldıracağı oyunları bile oynayamıyorsunuz güncel sürümler de. Kendim 1809 LTSC'nin ISO editini yaptım ne kadar telemetri varsa kaldırdım. Defender'i kökten kazıdım. Windows güncellemelerini sonsuza kadar kapattım :) gereksiz tüm hizmetleri de kapattım testlerimi yapacağım tekrardan. Eğer yaptığım iş güzel olursa forumda ISO'yu paylaşmak gibi düşüncem de var. En stabil sistemi hazırlamaya çalışıyorum günlerdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00