kayra150
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)
Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Bem de kullanıyorum memnunum 7. aya girecek süresi.Atlas OS nasıldır peki? Atlas OS 20H2 kullanıyorum.
Ben de buna şaşıyorum. İnternette özellikle forumda araştırma yaptığında LTSC ve LTSB sürümleri havada kapış kapış öneriliyor. Bir kere heves ettim eski kasama kurdum. 30 dakika dayanabildim dedim ya bu ne... Atlas 1803 daha akıcıydı. Bu kadar popüler olması, resmen her önüne gelenin öneriyor olması cidden çok garip. Böyle olunca insan sihirli değnek dokunuşu gibi bir şey sanıyor ama değil işte. Usb sorunları, sürücü sorunları vb türlü türlü sorunlar yaşamıştım |ki bu tarz sorunları o haram ya da günah gibi el tersiyle itilen custom İSO'larda bile bu kadar yoğun yaşamamıştım.| Yine de konu sahibinin yazdıklarını okudum. Fikirlerinden katıldıklarım oldu. Arşivime ekledim. Sonraki format zamanı geldiğinde deneyeceğim bakalım yine aynı deneyimi mi yaşayacağım yoksa sihirli değnek dokunuşu olacak mı bakalım göreceğizAynı dosyalar ama ben şunu fark ettim. 2 gündür 1607 LTSB, 1809 LTSC 2019 ve LTSC 2021 kullanıyorum denemediğim yapmadığım ayar Tweak kalmadı. HPET ayarlarını bile sıra sıra açık kapalı halde test ettim. Oyunlarda çok ciddi performans sorunları var. Bu sürümler sanırım oyun için uygun değil. 22H2 Pro kullanıyordum hangi yapı numarası olduğunu unuttum ama o sürüm de oynadığım oyunlar da gram sorun yaşamıyorum. Aktif olarak BF1 ve BF4 MP oynuyorum bu saydığım 3 sürümde de oyun oynanmayacak derece de kötü oldu. FPS'im anlık olarak düşüp geri yükseliyor. Bir kasma ağırlık var oyunda daha önce böyle değildi yağ gibi akıyordu bu iki oyun. Genel sistem performansı iyi masaüstü işlemleri falan ama oyunlar da maalesef çok kötü sonuçlar veriyor. Bir de normal 22H2 sürümünü deneyeceğim Home Single Language kuracağım bakalım nasıl olacak. Oyun oynayan arkadaşlara LTSB / LTSC sürümlerini önermiyorum kesinlikle. 2 gündür uykusuz uykusuz binlerce deneme yaptım aklınıza ne gelirse öncesi sonrası şekilde geri yükleme noktaları alarak test ettim kesinlikle bu sürümler de oyun oynanmaz.
Bem de kullanıyorum memnunum 7. aya girecek süresi.
Ben de buna şaşıyorum. İnternette özellikle forumda araştırma yaptığında LTSC ve LTSB sürümleri havada kapış kapış öneriliyor. Bir kere heves ettim eski kasama kurdum. 30 dakika dayanabildim dedim ya bu ne... Atlas 1803 daha akıcıydı. Bu kadar popüler olması, resmen her önüne gelenin öneriyor olması cidden çok garip. Böyle olunca insan sihirli değnek dokunuşu gibi bir şey sanıyor ama değil işte. USB sorunları, sürücü sorunları vb türlü türlü sorunlar yaşamıştım |ki bu tarz sorunları o haram ya da günah gibi el tersiyle itilen Custom ISO'larda bile bu kadar yoğun yaşamamıştım.| Yine de konu sahibinin yazdıklarını okudum. Fikirlerinden katıldıklarım oldu. Arşivime ekledim. Sonraki format zamanı geldiğinde deneyeceğim bakalım yine aynı deneyimi mi yaşayacağım yoksa sihirli değnek dokunuşu olacak mı bakalım göreceğizo gün geldiğinde deneyimimi kısaca aktarırım buraya.
Bugün yeri gelmişken Vento'ya kopyaladığım LTSC ISO'sunu yükledim. Türkçe ve sorunsuz bir şekilde yüklendi ancak internet simge olarak varken aslen yoktu. Nvcleanstall aracı D diskimde vardı hadi oradan sürücü yükleyeyim dedim interneti görmedi ki sistem sücürü yüklesin. Geri Atlas yüklüyorum şimdi. Rufus'la da denemek isterdim ama 4,4 GB boyutundaki ISO'yu Rufus'la yazdırmak için 8 GB USB belleğe ihtiyacım var ve USB belleklerimi buna harcamak istemedim.
64 GB: Custom Windows 7-8.1-10, Linux karışık (Ventoy)
16 GB: Hafif Linux arşivim (Ventoy)
32 GB: Knoppix 8.1 canlı(Live) acil durum bootable Linux ve kalan depolama genel kullanım.
1 GB: Puppy Focal Fossa
4 GB: Hiren's Boot PE (Windows 10 tabanlı canlı çalışan acil durum sistemi)
USB belleklerim bu şekilde. 64 GB'lik Vento'ya atıp yükledim böyle internet sıkıntısı yaşadım.
Son düzenleme: