Rehber Mükemmel Windows için Detaylı Rehber

Arkadaşlar uzun uzun testler yaptım şunu belirtmek istiyorum umarım faydalı olabilirim insanlara. Eski nesil bir sisteminiz varsa mesela DDR3 tabanlıysa kesinlikle LTSC 1809 kullanın. 1809 en stabil sürümlerden birisi. Yeni nesil sistemler de bu LTSC 2021'i kurun. 2021 de zaten 21H2 sürümü oluyor aslında. Bu son çıkan güncel sürümler daha çok yeni sistemler için çıkartılıyor ve planlı eskitme uygulanıyor bilerek sistemleri yavaşlatıyorlar amaçları donanım aldırmak ve Windows 11'e geçirmek. Son zamanlar da güncel sürümler de güncel sistemler de bile sorun yaşayanlar var. AMD tarafında FX 8300,8350 gibi Intel tarafında da 3.4.5 nesil işlemcili sisteminiz varsa kesinlikle 1809 kullanın ve ilk çıkan Build sürümlerini kullanın. Windows Update yapmayın kesinlikle. 1809'un en stabil sürümleri 17763.107 ve 316 Build numaralı olanlar. Sakın güncel olan ISO'lardan kurulum yapmayın ya da kurulum sonrası Update açıp güncellemeyin. Windows 7'ye yaptıklarını yapıyorlar bu sistemlere de. Windows 7 en sağlam sistem iken birkaç güncelleme ile sırf Windows 10 kullansınlar diye kağnı yaptılar. Her yerden Windows 10 reklamları fışkırıyordu bilerek yavaşlatmışlardı. İnsanlar da güncellenmemiş ISO ile format atıp eski hızlı hali ile kullanmaya devam ediyordu. Hatta güncelleme kodlarını bile paylaştılar bu güncellemeleri kurmayın kurduysanız silin diye. Hatırlarsanız bu forumda da böyle bir konu paylaşıldı Windows 10 için. 2-3 tane güncelleme kodu verildi bunlar varsa silin diye herkes dert yanıyordu oyunlar kasmaya başladı FPS'im düştü diye konular açılıyordu bu güncelleme varsa kaldır diye yardım ediliyordu o güncelleme kaldırılınca sistem kendine geliyordu bu da aynı mantık. Güncellemeler zaten işe yaramıyor tek yaptıkları sistemleri yavaşlatmak. En güncel 22H2 sürümünü kurdum. Orta ayar da oynadığım tüm oyunlar da Low ayarlara çektiğim halde oynayamadım. Sonra 1903 kurdum %50 oranında düzeldi. Bir de eski sürüm kurayım dedim 1089 kurdum sistem kendine geldi. Her zaman güncel olanı iyi olmuyor bu forumda bu algı var maalesef. LTSC 2021 kurdum güncelleme yaptım sistem kağnı oldu şu an da. YouTube'da video izlerken bile ileri geri sararken kasma oluyor. LTSC 1809 eski nesil sistemlerin ilacı resmen. Sistemin kaldıracağı oyunları bile oynayamıyorsunuz güncel sürümler de. Kendim 1809 LTSC'nin ISO editini yaptım ne kadar telemetri varsa kaldırdım. Defender'i kökten kazıdım. Windows güncellemelerini sonsuza kadar kapattım :) gereksiz tüm hizmetleri de kapattım testlerimi yapacağım tekrardan. Eğer yaptığım iş güzel olursa forumda ISO'yu paylaşmak gibi düşüncem de var. En stabil sistemi hazırlamaya çalışıyorum günlerdir.

Hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama ISOnuzu paylaşma ihtimaliniz var mı veya hala üstünde uğraşıyor musunuz?

Hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama ısonuzu paylaşma ihtimaliniz var mı veya hala üstünde uğraşıyor musunuz?

Hocam çalışmalarımın çoğunu kaybettim harici diskimdeydi hepsi bir anda bozulunca geri de alamadım. Diski takınca çalışıyor ama okuma yazma kafası bozulduğu için sistem de çıkmıyordu. Maalesef çöpe attım öylece. Sistem özelliklerin nedir? Elimde orijinal LTSC 1809 var ilk sürümleri onları upload yapabilirim istersen. Üzerinde çalışma yapmadım. i7 4470K sistem kullanıyorum bu arada LTSC 2021 kullanıyorum sistemin benim sistemime yakın ise LTSC 2021 kurabilirsin istersen. Ben o cevabı yazdığım da FX 8300 işlemcili AMD sistem kullanıyordum bu arada. O sistem de 1809 daha hızlı çalışıyordu.

şu anda windows 10 home sürümünde anahtarım var, bu sürüme geçsem otomatik olarak aktifleşir mi? Birde önerir misiniz bu sürümü iyi bir sistem için?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı