Aéda
Decapat
Daha fazla
Çoğu insan islamı sadece namaz kılmaktan ibaret zannediyor ancak yanılıyor. Insan saf ve temiz duygularla gerçek islamı yaşarsa harhangi bir yanlış davranış yapmadan önce 2 defa düşünür. Allah sadece namazı degil güzel ahlakı emrediyor. Güzel ahlak ise dünyadaki olan tüm iyi, güzel ve insanın yararına olan şeyleri kapsıyor. Ancak insanımız bazı yanlışlara körükörüne inanıyor. Ben onlara inanmayin demiyorum Allah kendisi istediğinize inanmakta serbestsiniz ancak bazi seylerin sorumluluğu vardir diyor. Sorumluluk hayatımızın her aninda varken küçükken annemiz kötü bir davranışta bulunursak bizi ikaz ediyorsa Allah'ta ikaz ediyor ancak ben gerisine karışmıyor gerisini size bırakiyorum inanip inanmamak size kalmış. Konumuza gelirsek zaten dini çıkarları için kullanan (sadece islam değil herhangi bir din olabilir) yanlıştır ve bu o dine inanmadiğının göstergesidir. Ilk emir diyorsunuz ancak gercek Islamı okuyup gerçek bir sekilde ogrenirseniz beni daha iyi anlayabilirsiniz. Yinede son seçim size kalmış.
" İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde «Allah'a ve ahiret gününe inandık» derler. " Bakara 8.ayet
Dini kendi emelleriniz için kullanmayın.
" De ki: «Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)» Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz. " Yunus 101.ayet
"Dinde zorlama ve baskı yoktur. Şüphesiz, doğruluk sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir." Bakara Suresi 256.ayet
Edit: Çok uzun olmuş kusuruma bakmayın.
" İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde «Allah'a ve ahiret gününe inandık» derler. " Bakara 8.ayet
Dini kendi emelleriniz için kullanmayın.
" De ki: «Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın!)» Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz. " Yunus 101.ayet
"Dinde zorlama ve baskı yoktur. Şüphesiz, doğruluk sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir." Bakara Suresi 256.ayet
Edit: Çok uzun olmuş kusuruma bakmayın.