Öncelikle Amerika'dan dolar ile alınacak. İlk başta MacBook Pro 16 inç olanları düşündüm çünkü 13 inç prodüksiyon için gerçekten çok küçük. 16 inç olanlar da 2400 dolardan başlıyor. Sizce almaya gerçekten değer mi, yoksa Windows PC'lere mi bakmalıyım? Aynı performansı ve kaliteyi hangi Windows PC'lerde bulabilirim? Fiyatları ne durumda Amerika'da?
Dediğim gibi müzik prodüksiyon ve kaydı için kullanılacak sadece. Mac almakta kararlıydım ama 16 inç olanlara o kadar parayı vermeye değer mi emin olamadım.
Daha önce hiç MacOS kullanmadım, alışma süreci çok mu uzun sürer sizce? Bir de 16 inç bile prodüksiyon için küçük kalıyor, bu yüzden 13 inç olanları kesin olarak eledim. 16 inç modellerde de 16 GB RAM bulunuyor. Yeterli diye düşünüyorum şimdilik.
MacBook alıp yanına da 30" bir cinema display koyduğunuz zaman sorun yaşamazsınız.
macOS'e alışma diye bir şey söz konusu değil. Linux vs kullandıysanız öncesinde alışmanız 2-3 gün sürer. Sanılanın aksine macOS Windows'tan daha kolaydır.
Dostum adam müzik yapacak.
Windows yerine macOS kullanmak gibi çok mantıklı bir seçim yapmış, Hackintosh'la falan kolayca olacak bir şey değil. Mesela Cubase'i Mac için tasarlamışlar da sonra Windows'a portlanmış gibi his veriyor bana. Para varsa ve ciddi şekilde yapacaksa Mac gibisi yoktur. FL Studio kullanmadıkça Mac ile Windows arasında dağlar kadar fark var. FL Studio'da çok fark yok sadece.
Dostum adam müzik yapacak.
Windows yerine macOS kullanmak gibi çok mantıklı bir seçim yapmış, Hackintosh'la falan kolayca olacak bir şey değil. Mesela Cubase'i Mac için tasarlamışlar da sonra Windows'a portlanmış gibi his veriyor bana. Para varsa ve ciddi şekilde yapacaksa Mac gibisi yoktur. FL Studio kullanmadıkça Mac ile Windows arasında dağlar kadar fark var. FL Studio'da çok fark yok sadece.
Yazın ABD biraz zor gibi... Bende yıllardır Windows kullanan biri olarak MacOS'a alışmam bir haftadan kısa sürdü. Şimdi Windows'a bakıp neden yıllarca eziyet çekmişim diyorum.