Müzik prodüksiyonu için laptop önerisi

Öncelikle Amerika'dan dolar ile alınacak. İlk başta MacBook Pro 16 inç olanları düşündüm çünkü 13 inç prodüksiyon için gerçekten çok küçük. 16 inç olanlar da 2400 dolardan başlıyor. Sizce almaya gerçekten değer mi, yoksa Windows PC'lere mi bakmalıyım? Aynı performansı ve kaliteyi hangi Windows PC'lerde bulabilirim? Fiyatları ne durumda Amerika'da?

Dediğim gibi müzik prodüksiyon ve kaydı için kullanılacak sadece. Mac almakta kararlıydım ama 16 inç olanlara o kadar parayı vermeye değer mi emin olamadım.

Bu işten gelir elde etmeyi düşünüyorsanız veya keyif amaçlı yapacaksanız değer.

Windows kısmında çökme sorunundan tutun dosyanın kayıt edilmesine kadar tonla sorun ile uğraşacaksınız. Bence sinir küpü olmaya değmez.

İmkanınız varsa RAM'i artırıp 16" modelini alıp geçin. 13" gayet iş yapacak kapasitede. Aynı şekilde RAM'i artırıp alınabilir.

Bu işten gelir elde etmeyi düşünüyorsanız veya keyif amaçlı yapacaksanız değer.

Windows kısmında çökme sorunundan tutun dosyanın kayıt edilmesine kadar tonla sorun ile uğraşacaksınız. Bence sinir küpü olmaya değmez.

İmkanınız varsa RAM'i artırıp 16" modelini alıp geçin. 13" gayet iş yapacak kapasitede. Aynı şekilde RAM'i artırıp alınabilir.
Daha önce hiç MacOS kullanmadım, alışma süreci çok mu uzun sürer sizce? Bir de 16 inç bile prodüksiyon için küçük kalıyor, bu yüzden 13 inç olanları kesin olarak eledim. 16 inç modellerde de 16 GB RAM bulunuyor. Yeterli diye düşünüyorum şimdilik.

Bir MacBook Pro değil ama i7 işlemcisi, RTX 2070 ekran kartı ve alüminyum gövdeye sahip tasarımı ile çok sağlam bir model.

Bir MacBook Pro değil ama i7 işlemcisi, RTX 2070 ekran kartı ve alüminyum gövdeye sahip tasarımı ile çok sağlam bir model.

Dostum adam müzik yapacak.
Windows yerine macOS kullanmak gibi çok mantıklı bir seçim yapmış, Hackintosh'la falan kolayca olacak bir şey değil. Mesela Cubase'i Mac için tasarlamışlar da sonra Windows'a portlanmış gibi his veriyor bana. Para varsa ve ciddi şekilde yapacaksa Mac gibisi yoktur. FL Studio kullanmadıkça Mac ile Windows arasında dağlar kadar fark var. FL Studio'da çok fark yok sadece.

Dostum adam müzik yapacak.
Windows yerine macOS kullanmak gibi çok mantıklı bir seçim yapmış, Hackintosh'la falan kolayca olacak bir şey değil. Mesela Cubase'i Mac için tasarlamışlar da sonra Windows'a portlanmış gibi his veriyor bana. Para varsa ve ciddi şekilde yapacaksa Mac gibisi yoktur. FL Studio kullanmadıkça Mac ile Windows arasında dağlar kadar fark var. FL Studio'da çok fark yok sadece.
Hem FL hem de Logic kullanacağım. FL'in Mac versiyonu stabil mi? Bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Tamamdır. Henüz almadım, yazın ABD'den alacaktım ama virüs yüzünden işler yolunda gitmezse erteleyebilirim.
Yazın ABD biraz zor gibi... Bende yıllardır Windows kullanan biri olarak MacOS'a alışmam bir haftadan kısa sürdü. Şimdi Windows'a bakıp neden yıllarca eziyet çekmişim diyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı